2009. december 20., vasárnap

"Az angyali seregek"

Már 12-en vannak, ez akár seregnek is nevezhető. Kevesebbnek tűnik, de az egyik elbújt a gyertyás mögé. A glória elég érdekes, néha nővérfityula, néha kalapkarima, de így aranyosak. És már csak néhány kell belőlük.
Megvolt az adventi műsor, nagyon jól sikerült. Persze, azt mondják, ha kaotikus a főpróba, sikeres az előadás... és ez most is bejött. Úgy gondolom, a vendégek sok-sok élménnyel, mély gondolatokkal gazdagabban mehettek haza, és ez nagy ajándék. Minden évben elcsodálkozom, mennyi tehetséges gyerek van. Milyen kár, hogy a nagy hajszában legtöbbször nem vesszük észre, elmegyünk mellette. Pedig az iskolának egyik nagyon fontos feladata volna, hogy engedjük kibontakozni a tehetségeket. Ehelyett mi van? Sok stresszes, frusztrált gyerek, akiből 2-3 év alatt kiirtjuk a természetes kíváncsiságot, az őszinteséget és a nyíltságot. Pedig szinte minden egészséges lelkű gyerek várja, hogy végre iskolás lehessen, hogy tanulhasson. Miért változik meg ez olyan hamar? Leszoktatjuk őket a gondolkodásról, elbizonytalanítjuk őket, minél nagyobb birka annál jobban kezelhető. Minden szinten. Pedig mennyire szükség lenne önállóan gondolkodó, dönteni képes, kreatív felnőttekre.
Eléggé eltértem a karácsony szellemétől, pedig más hangulatot kellene teremtenem. MAgmban is.
Reggel itt nagyon lélekemelő beírást olvastam. Milyen jó lenne, ha ezek a gondolatok irányítanánk a hétköznapjainkat. Vagy ha ez lehetetlen, legalább az ünnepeket.

2 megjegyzés:

  1. Tündériek, akarom mondani angyaliak :), nagyon helyesek így együtt is :)

    VálaszTörlés
  2. Ohhhh, da sind ja die Engel!

    Sie sehen ganz entzückend aus.
    Ich danke Dir für Deine regelmässigen Besuche.

    Hoffentlich bekommst Du das allerschönste Weihnachtsfest, das es gibt!

    Pfiffigste

    VálaszTörlés