2010. július 18., vasárnap

Hogyan készült?

Régóta tervezem, hogy megpróbálkozom egy bohóccal. Egy olyan igazi naggyal, nem 10-12 cm-s vacakkal, amilyen figurákat én szoktam készíteni. Már többször akartam valami méretesebb dologba belekezdeni, de amikor a feje felénél tartok, megrémülök, hogy úúúristen, ez mekkora lesz már, és gyorsan elkerekítem. A végén aztán egy újabb apróság kerül ki a a kezem alól. Most azonban nagyon furfangos voltam, és a lábánál kezdtem. :o)) De lássuk csak sorjában!
Úgy szokott kezdődni a dolog, hogy gondolok valamire. Aztán -esetleg - készítek egy hevenyészett vázlatot. Nagyon hevenyészett, nagyon vázlat, mert nem tudok rajzolni. Még a színeket is eltervezem, kiválogatom, és belevágok.
Aztán elszabadulnak a dolgok: mondhatnám "a regény írja önmagát", azaz a figura önálló életre kel. Erre már utaltam egy párszor. A végeredmény csak nyomokban ("tartalmaz mogyorót") viseli az rajz vonásait. És itt most nem arra gondolok, hogy hímezni még a rajzolásnál is rondábban tudok. :o)) Hanem arra, hogy amikor már majdnem kész volt a test, akkor szólt, hogy nem szeretne nadrágtartót, hanem frakkot kér, és nem viselne szívesen kerek orrú cipőt, hanem legyen az jó hosszú orrú, mint az igazi bohócoké, és a kezét is dolgozzam ki jobban egy gömbnél. Szóval menet közben sokat változott, és végül ilyen lett. Ja, és 35 centi. :o))

Most éppen egy lányt követel maga mellé, de amit elkezdtem, inkább Harisnyás Pippinek alakul. :o)
De biztos, hogy lesz majd partnere. Hamarosan, mert nagyon türelmetlenül követelőzik.
Közben módosítottam a napraforgós kulcstartón is, de a másik mégis jobb, ez így túl nagy.


Meg elkezdtem egy szögletes kompániát is, illetve folytatom, mert régebben már készült egy ilyen kutya.
Igazán jól lehet nyomorgatni.

2 megjegyzés:

  1. Hú, a bohóc nagyon aranyos!!! És olyan jó volt olvasni, hogy nálad is a "regény írja magát" :D
    Vagy valamit nem értettem jól, vagy nem tudom, de nekem ez utóbbi teljesen cica :)))) És nagyon jó is :)))

    VálaszTörlés
  2. Akkor félreérthető voltam, mert ez valóban cicának készült. De korábban már volt egy ilyen formájú kutyus is.

    VálaszTörlés