2010. május 2., vasárnap

Két végén égetem ...

Az utóbbi időben rettenetesen zűrösek a hetek, és az egyik rohan a másik után. A hét elején igen csak nyomott voltam, ám ezúttal nem a nyavalyáim miatt, hanem, mert "kinyírtam Kenit", azaz Canont. Sikerült vmi pöcköt letörnöm az USB ki-be húzgálásakor. Márkaszerviz Pesten. (Nekem meg ezer dolgom.) Szerencsére mielőtt elkezdtem utaztatni a gépet, felhívtam őket, és megnyugtattak, hogy nem lehet megcsinálni, és ha mégis, majdnem annyi lesz,mint egy új gép. De van kártyaleolvasó. Na, megint okosabb lettem. El is mentem venni, és sikerült (némi segédlettel) kiválasztani azt a valószínűleg egyetlen példányt, amelyik gyári hibás. volt. Persze itton, amikor ki akartam prbálni, és nem működött, egyből azt hittem, hogy én vagyok a hülye, és megint volt egy jó délutánom. Aztán kiderült, hogy a keleti tömeggyártás hibájából nem működik a ketyere, de azóta ez a probléma megoldódott. Az eredmény látható is. :o))
Más: még a hét elején megkaptam Erzsébettől Latinka játékának következő fordulós ajándékát, a postát ezúttal kicselezve - személyesen vettem át. :o)

Nagyon jó, szép és hasznos dolgok voltak a csomagban, a neszesszerbe pl. rögtön beköltöztettem a kártyaleolvasót madzagostul. :o)
És kedden bementem a Lidlibe, ahol az egyik asztalon árválkodott egy hatalmas gombolyag fonal. 40 deka, kissé lehetetlen színű, nyilván ezért maradt ott, és már le is "akciózták", így hihetetlenül olcsó lett. Rögtön lejátszódott a fejemben az ismert párbeszéd:
- Pulcsit akarsz kötni.?
- Nem.
- Bébitakarót?
-Nem.
- Valami konkrétat?
- Nem.
-Egyáltalán szükséged van erre a fonalra?
-Nincs. De kell nekem.
És a gondolatot tett követte. Enyém lett. Azóta két végén égetem. :o))

És már készült belőle táska:
A szokásos utómunkálatok még nem készültek el, de HEURÉKA!!!
Tuniszival horgoltam a fülét, és lássatok csodát! Nem untam magam halálra, 6 sor és már kész is. És úgy veszem észre, hogy még "merevítő" sem kell bele :o)
Elefánt:
Még egy elefánt és mobiltok virágokkal:


Malac (ami természetesen mackónak indult):

Maci, és hogy ne legyen annyira unalmasan narancssárga minden, mindjárt itt van mellette egy kék is:

Most éppen egy bébimobilhoz készül belőle koszorúalap, jó élénkek a színei, biztos szép lesz a mobil is, majd színben hozzáillő csüngőket készítek. És még mindig eszméletlenül nagy a gombolyag.
Nem kizárt, hogy hamarosan játékot hirdetek. :o))
És végül megismertem valakit, akinek óriási angyalgyűjteménye van. De ilyen angyala még nincs. :o)
És a nevelésibe is készült egy oroszlán, ami még nem narancssárga, viszont bambább, mint az előző. (De majd lesz narancs-piros is. :o) )
Közben meg megvolt a szokásos ballagás előtti, közbeni és utáni hajcihő, munka, ünneplés, majd hétfőn írásbelik. Idén hivatalból semmi közöm hozzájuk. Még a vállalt javítást, elnökséget is lemondtam. Ismét szép nyárnak nézek elébe. :o(

4 megjegyzés:

  1. Hú, nekem nagyon tetszik ez a fonal, tuti én sem hagytam volna ott árválkodni :)))
    És milyen aranyos állatkák születtek belőle! Na meg a táska, és a mobiltartó is klassz lett ebből a fonalból! Nekem az oroszlán is tetszik, a kis esetlenségével, olyan szeretnivaló :)Megint nagyon termékeny voltál :)))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szeretem a narancssárgát, mostanában van is néhány cuccom ilyen. Persze a tatyó nekem sok, de valakinek majd odaadom. Tényleg, nem kell a lányodnak egy ilyen?

    VálaszTörlés
  3. Szia! Ezt a bejegyzést láttad a horgo-blogban? Ilyen fonalból készítettem. Nálunk volt lilás is, kékes is meg barnás is. 1. körben 1-1-et vettem ebből a 2 színből, aztán visszamentem a nariból + 1-et venni. Viki körmöcskézett ajándéka is ebből készült.
    http://horgo-blog.blogspot.com/2010/03/bugyor-es-blokk.html

    VálaszTörlés
  4. Aha, emlékszem rá. :o) Amikor én vettem, csak ez az egy gombolyag volt már, de egy ismerősöm mondta, hogy volt barna is. Annak jobban örültem volna, de ezzel is elvagyok egy darabig.

    VálaszTörlés