2010. május 23., vasárnap

Kötök is :o)


A nyilvános kötés nemzetközi ünnepén - vagy mijén - legyen egy kötős bejegyzés is!
Igaz, nem mentem el sehová nyilvánosan kötni, ennek mindenféle akadálya volt, van, és csak az egyik, hogy nem hallottam, olvastam róla, hogy nálunk valaki ilyet szervezett volna - de talán jövőre. A másik, hogy ritkán kötök. Most ugyan beszereztem néhány nagyon izgalmas bambusz kötőtűt, amelyekkel tényleg nagyon szépen egyenletesen lehet kötni - kipróbáltam -, de nekem a kötés olyan folyamat, ahol figyelni és számolgatni kell. (Ha horgolok, látom az alakuló figurán, hogy mit csináljak vele - ott ritkán figyelek arra, hogy bármit meg kell számolni.) Így aztán a tervben lévő kötést tartogatom nyárra, amikor jobban ráérek, és nem kell megosztani a figyelmem a javítás, a készülés, a főzőcskézés .... között. Mint ahogy a képen látható overál is tavaly nyáron készült.
Régen kötöttem én a lányomnak rengeteg ehhez hasonló játszóruhát az oviba, meg pulcsikat, de aztán ahogy növekedett az elkészítendő cucc mérete és a suliban a munkám, úgy hagytam abba. Főleg hogy mire elkészült, néha ki is nőtte. :o)
De most a barátnőm unokájának akartam valamit készíteni, és a játékok mellől valami hasznos hiányzott. Mivel mégis csak ajándék, elhatároztam, hogy "forsriftosan" fog készülni minden. Szereztem leírást, mintát, próbakötést készíttettem, majd nekiláttam. Egyik szár, másik szár, számoltam, fogyasztottam, ahol kellett, szaporítottam, egybe vettem, és úgy a karöltő táján gondolkodóba esetem: ha ez az eleje, és még egy ekkora darab lesz a háta, akkor ez nem gyerekre, hanem elefántra lesz jó. Elrohantam és vettem egy 68-as rugit. Sejtelmem beigazolódott! Talán két elefánt is belefér. De azért vannak a problémák, hogy megoldjuk őket! :o) Némi számolgatás után megkötöttem a karkivágásokat, félbehajtottam, gomboláspátot kötöttem rá, összehorgoltam, jöhet a dísz: és pont 68-as. :o)
Már beszereztem egy 90-es rugit, hogy nehogy hasonló helyzetbe kerüljek. :o))
__________________
Stricken kann ich auch. :o) Den Strampler habe ich für den Enkel meiner Freundin vorigen Sommer gestrickt. Ich habe nach Abschreibung gearbeitet, aber so sollte das Teil nur die Vorderseite sein. Aber den Fehler habe ich echt tool korrigiert.Nicht wahr?

1 megjegyzés: