2010. augusztus 4., szerda

Jelentés a harmadikról

Maholnap egy éve írogatok itt össze-vissza mindenfélét. Érdekes eredetileg csak a horgolt figurákat akartam megmutatni, de ahogy telt-múlt az idő, egyre több dolog csempésződött bele rólam is. Pedig eredetileg nem volt túl jó véleményem azokról, akik a világ elé tárják ügyes-bajos dolgaikat. Hát... ennyire változunk. Igaz, közben kaptam jelzéseket ismerősöktől, hogy jó, hogy tudják, mi van velem, hogy érzem magam. Szóval lehet, hogy mégsem volt olyan félre sikerült ötlet ez az írogatás. :o)
A kiütések hipp-hopp 3 nap alatt eltűntek - most már csak úgy spontán, nélkülük viszketek itt-ott. A gyógyszer tehát tényleg gyorsan hatott, és amikor rájöttem, hogy ha nem fogadok szót a papírnak, és nem evés közben, hanem utána 2 órával veszem be, a gyomrom sem fáj annyira tőle.
Pár nap múlva abbahagyom, aztán majd meglátjuk, mi lesz.
A héten leginkább kötöttem. A barátnőm unokája hamarosan egy éves lesz, neki készül egy overall és egy pulcsi. Csak most, hogy hamarosan kész lesz, vettem észre, hogy kísértetiesen hasonlít a tavalyira. :o) Talán mert ugyanazok a fonalak vannak itthon? :o)
Vicc: vettem hozzá patentot, gombot - egy vagyonért. Bementem egy turiba, találtam egy kis ruhát, van rajta 10 aranyos gomb, egy hímzett nyuszi, 2 hímzett virág és egy patentos pánt, amit rá lehet varrni a rugira. És az egész 490 Ft volt.

Emellett készült egy méhecske a szögletes családhoz:
Készült egy tolltartó:
Mindjárt kezdődik a suli.
És a horgo-blogos angyalkám mintájára egy köszönő kártya. Hogy a figura hasznosítható legyen, nem varrtam fel vagy ragasztottam, hanem egy apró biztostűvel rögzítettem.

A kártyával együtt kis gazdájához került az a bizonyos "ügyesköny" és a bohóc is. Magányosan. :o((
És valami a gasztronómiai varázslataimról. :o))
Nemrégiben valamelyik gasztroblogon - Szendi Gáborra hivatkozva - valaki (bocsi, bocsi, bocsi, de nem emlékszem rá, hogy hol, ki) közzétett egy mákos receptet, ami szinte csak mákból áll. Még az ilyen megrögzött szteroidzabálók, akiknek nagyon oda kell figyelni a szénhidrátfogysztásra, is bátran fogyaszthatják. Leírom, hátha más is imádja a mákot. (Kiskoromban édesanyám megígérte, addig főz nekem mákos tésztát, amíg nem mondom, hogy ma már nem kell. 2 hét után feladta. :o))
Szóval:
60 dkg darált mák
4 evőkanál zabkorpa (kimaradhat, v vmi lisztszerűséggel helyettesíthető)
4 evőkanál méz (én a felét édesítővel helyettesítettem)
4 tojás
1 kk sütőpor (kimaradhat)
2-4 dl tej, az egészet összegyúrjuk (gyurmázható állag), és közepes tűzön kb 40 percig sütjük. (Nekem ég nincs hipermodern csodasütőm.) Nagyon fogy, pedig nagyon nagyon laktat. Nem csak én eszem. :o)) Legutóbb tettem bele áfonyát, felkockázott almát, szilvát . Még finomabb. Az élvezet csúcsát pedig ma értem el vele, forraltam egy dl vizet, belehajítottam egy marék áfonyát, tettem hozzá édesítőt, és ráöntöttem a sütire. Kb 4 éve nem ettem ilyen finomat! :o))
Ja, és még a nassolásról. Kaptam a barátnőmtől egy cserép sztíviát. Ha nagyon vágyom valami édesre, elrágok róla 2-3 levelet. :o))))
Ja, a cím:
Mivel a legtöbb gyógyszeremmel nem lehet napra menni, reggel este mászkálok, napközben meg a harmadikon kuksolok. :o((


3 megjegyzés:

  1. Gratula az majdnem egy éves blogozáshoz , hogy telik az idő ..hmm ...Ugye néha milyen kincseket lehet turizni:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon örülök, hogy jobban vagy. :)
    Gratulálok a majdnem egy évhez! Jó döntés volt, nagyon jó. Amúgy régen én is ilyeneket gondoltam.
    A méhecske nagyon aranyos, a köszönő kártya is jó lett, de a tolltartó, az a tuti befutó ma. A színe, a formája, na és persze a bagoly! :)))
    Turizni szeretek én is, mindig kincseket lehet találni, potom áron.
    Nemsokára úgyis itt az ősz, kevesebb a napsütés, úgyhogy már nincs sok idő amég megszűnik a napközbeni bezártságod. Legalább ha nem süt a nap, akkor annak örülök, hogy akkor kimehetsz napközben is. :)

    VálaszTörlés
  3. Köszi az együttérzést. Azért ha választhatnék, a napsütéses változatra szavaznék, mert ez sokkal rosszabb. :o) Inkább ülök itthon melegben, mint hogy ne tudjak mozogni, és úgy üljek itthon. A felhő, eső, hidegfront kombináció hatására eléggé szűkül a mozgástartományom. :o( Ejnye, nekem semmi se jó! :o((

    VálaszTörlés