2010. május 17., hétfő

Futrinkások

Tegnap bemutattam a futrinkásokat a horgo-blogon, és kiderült, hogy hiányos a társaság: kimaradt Sompolyogi Mosolyogi. Nagy kihívás volt a neten található képek alapján összehozni, hogy nézett ki, rá már alig emlékszem. Akkoriban még nem a rossz fiúkat tartotta pozitív példának a gyerek - vagy csak én? :o) Végül kaptam segítséget, egy youtube-os filmben felbukkan néhány másodpercre őkelme. Ami látszik belőle, abból ezt tudtam összehozni. Többször lefejtettem, mert leginkább cickányhoz vagy hangyászhoz hasonlított - nehéz megoldani a hihetetlenül hegyes orrát. Hát ... szerintem jó lett. Illetve ennél jobb már biztos nem lesz.
És akkor íme együtt Futrinka utcai társaság. ( Liba Leontint és Egéréket nem szeretném elkészíteni: :o)) )
És ha már nosztalgia, itt egy másik kedvenc - ő sokkal fiatalabb, biztos többen emlékeznek a kedves bajkeverő koboldra.

3 megjegyzés:

  1. Igen, Pumuklit én is imádtam/imádom!! :) Na de a róka, hihetetlen milyen ügyes vagy! Annyira felkeltetted az érdeklődésem, hogy megszereztem a Futrinka utcát s ahogy időm lesz megnézem :))

    VálaszTörlés
  2. A filmnek tényleg az a bája, hogy gyakorlatilag nem volt más gyerekműsor, és a szerző a hétköznapi életből ellesett példákkal tanítani akart - szépre, jóra. Így utólag már könnyű átlátni a típusokat, de akkor mindenkit megmozgatott a "sorozat", a youtube-on az egyik kis filmecskében pl. megtalálhatjuk a "betelefonálós" ősét, több tucatnyi levél és képeslap érkezett be, amin pl ez állt. "sompojogi ete meg a kolbászt" (sic!) :o)))))
    A figurák aranyosak voltak., és amikor a gombócról kiderült, hogy Böbe baba akar lenni, nem volt megállás. :o))

    VálaszTörlés
  3. deine kleinen Häkelsachen sind aber auch sehr schön!!!!
    ich wünsche dir schöne Pfingstfeiertage
    mit lieben grüßen aus Österreich
    Herta

    VálaszTörlés