2010. január 3., vasárnap

Bekapja-e Piroskát?

A szilveszter utáni punnyadás arra ösztönzött, hogy valamit kitaláljak.
Először ők ketten készültek el:
Szemmel láthatólag jó barátok. A kutyus még fiatalka, szüksége van a nagy erős barátja pártfogására. Nem is mennek egymás nélkül sehová.

Mivel az ősszel a "lidliben" sok piros fonalat vettem, kínálta magát a megoldás: Piroska. És persze a farkas. De amint elkezdtem a farkas megformálását, úgy az 5. sor táján kiderült, hogy hangya akar lenni. Még pedig betörő hangya. :o) Vagy legalább is álarcos.
Ám nem adtam fel, és újra próbálkoztam. Piroska várta az erdőben a nagy találkozást, de első látásra csalódás érte, mert a farkas kicsike volt. És ha tudná, hogy először még malacformát mutatott, és nem volt egyszerű ijesztő pofát kialakítani neki. Ez a farkas azonban inkább a 3 KIS malachoz illene, de nincs elég rózsaszín fonalam.Mivel erősen megfogadtam, hogy egy darabig ellenállok a kísértésnek, és nem veszek fonalat, bármilyen szép színe legyen is, tehát a kismalacok váratnak még magukra.


Szóval ez a farkas biztosan nem kapja be Piroskát. :o)
Vagy mégis?
A nagymamát már fel is falta? Reménykedjünk benne, hogy a kosárban lévő borocskával és kaláccsal megelégszik, mert vadász nincs.
Holnap visszazökkenünk a régi kerékvágásba, hajnalban kelünk, megpróbáljuk körbelehelni az autót, hogy kiolvadjon, és imádkozunk, hogy mégse legyen ónos eső.

5 megjegyzés:

  1. Jó kis punnyadás volt ,és ennyi szépség el is készült !
    Legyen szép a heted ViGyÁZz magadra!!

    VálaszTörlés
  2. Csodaszépeket alkottál megint!!!

    VálaszTörlés
  3. Ohhhh, der Hund ist ja süüüüsssssss, äh, nein, beide Hunde sind so süß.

    Was für eine Nadel nimmst Du eigentlich beim Häkeln? Und welche Wolle und Wollstärke? Das wollte ich DIch schon soo lange mal fragen.

    Küken: Das mit den Augen sehe ich auch so.

    Bis später!

    Pfiffigste

    VálaszTörlés
  4. Bin schon wieder da, weil ich gerade meine Kommentare beantworte und noch etwas von Dir finden konnte.

    Hmmm, es geht schon etwas besser.
    Ich freue mich über Deinen Zuspruch.

    Pfiffigste

    VálaszTörlés
  5. Der 2. Hund ist aber ein Wolf:o))) Aber leider zu klein. Als Oma ist er schon besser gelungen. Jetzt verlangt meine Tochter auch eine Oma und einen Jaeger dazu. :o)
    Ich bevorzuge Nadel "Prym", ist super! meistens 3,5. Die Wolle ist ein ungarisches Produkt, aber leider wird vom Markt zurückgezogen(?), ich muss also was anderes waehlen, wenn sie bei mir alle ist. Sie ist für Stricknadel 4-4,5 geeignet.

    VálaszTörlés