2013. július 10., szerda

Jobbnál jobb

Aszondja, megújult a blogger, nekem csak azzal kell foglalkoznom, hogy jobbnál jobb bejegyzéseket írjak. Hát ez az, ami nem megy mostanában. Lehet, hogy engem is beszippantott a fészbúk. Nagyon jó kis társaság jött össze egy zárt csoportban, kézimunkázunk, politizálunk, kibeszéljük a pasikat.. és segítünk egymásnak, ha baj van. Legalább virtuálisan. Én legalább is sokat (erőt, biztatást) kaptam a lányoktól tavasszal, amikor eléggé a mélypontra jutottam.
Szóval jobbnál jobb. Már lassan egy hete nem kell suliba járni, és az aktivitásom egy gépével ér fel. de tényleg, egy csomó dolgot csináltam, befejeztem, elkezdtem, elterveztem ... Hűűű!
Például J-nek egy nyári táskát:
Ennyit már láttatok belőle.

És kész! Igaz a bélés bevarrása nem volt egyszerű. Vettem egy jó kis bordó pólót,(200) és felvittem anyuhoz, hogy oldja meg. Néhány éve hihetetlen kreativitással volt képes mindent megcsinálni. Most egy hétig csak tipródott, hogy abba a jó pólóba ő bele nem vág. Végül én szabtam ki a részeket, majd 27x elmondtam neki, mit hogyan. Mit varrjon meg, és mit ne. Pl a zsebet nem akartam, hogy felvarrja. Persze felvarrta, fordítva. A tulipánok fejjel lefelé állnak. de végül is elkészült. Néha azt gondolom, nem is nem érti, csak nem akarja. Persze, ha 87 leszek, lehet, hogy én sem akarok majd nagy lelkesedéssel és kreativitással megoldani ostoba és jelentéktelen feladatokat. Ki tudja.
Ilyen lett :




J még esküvői tarsolyt kért.(Nem ő esküszik, csak odamegy. Nézni. Hívták. Tanúnak.) Találtam valahol egy nagyon szép mintát. Én itt, de hogy ő hol?


 Ez gyönyörű, nem?  Nálam némiképp átalakult. Biztos vékonyabb fonalból kellett volna és kisebb tűvel, mert így, ha az utolsó előtti két sort is rá akartam volna erőltetni, simán lehetett volna benne két kiló krumplit hozni a zöldségestől. Az eredeti kérés meg az volt, hogy pzs, meg mobil meg némi pénz.
Szóval ilyen lett.

 A béléssel megkínlódtam - ismert a varrótűkkel való szenvedélyes viszonyom. (Ha lett volna egy gépem, biztos 15 perc alatt kész, így több, mint egy órát szórakoztam vele, és mondtam J-nak, hogy nehogy mutogatni merje.



 Az utolsó hőstettem e héten, hogy elkészítettem a barátnőmnek a harmadik kendőjét. no nem fogom kitapétáztatni a szalont kendőkkel, csak ritkán találkozunk, és mindig akad valaki, akinek el lehet ajándékozni az éppen elkészültet. .o)

Egyébként pedig folyamatosan küzdök az allergiával, már mindenre és bármire allergiás tudok lenni, és megint az agresszív, viszketős fajta jön elő - talán nyáron aktívabb, télen ő is fázik. A legkínosabb, ha a talpamon jön elő a hólyag, mert az kegyetlenül viszket,  ha a körmöm alatt, mert azt hiszem, le akar esni a körmöm, vagy az orromban illetve a szememen, mert az is nagyon fáj. De minden viszketést elmulasztanak a fájdalomcsillapítók. Erre magamtól jöttem rá - mert én egy zseni vagyok.
Szóval jobbnál jobb - kajákat találok ki, ma pl. rizottót készítettem 15 perc alatt. Barna rizs (előfőzött) föl a gázra, közben nagyüzemi aprításban készült: újhagyma, fokhagyma, zsenge karalábélevél (mert semmit nem dobunk ki, ezt a dorsetti Hugh Akárkitől tanultam), cukkini, zöldborsó (ezt nem kellett aprítani), endívia, még sose ettem - akciós volt az Aldiban-, itt az ideje megkóstolni. Elveszett a többi közt. Mindenféle zöld fűszer, só, ezeket is megpároltam, majd összekevertem  őket a rizzsel, és kapott egy deci rizstejszínt.   A sajt határozottan hiányzott belőle, de hát ez van.  Ki evett már karfiol levest (szigorúan rizsliszttel) rizstejszínnel és citrommal? Tudom ajánlani.

5 megjegyzés:

  1. Tényleg sok mindent ,és nagyon szépeket készítettél. :)
    Ez az allergia katasztrófa..:(
    nálunk most a búza erősödött fel brutálisan,,tele vagyok hólyagokkal. A Kicsiknél inkább hasmenést okoz.

    Zabot sem fogyaszthatsz? Én zabtejszínnel készítem a karfiol, (zöldbab,"tejfölös" burgonya
    stb) leveseket. Nagyon bevált. :)


    VálaszTörlés
  2. de zabot még igen. Én is szoktam zabtejszínt használni - rizstejszínnel váltogatva. De pl kókuszt már nem ehetek. Pedig tavasszal nagyon finom krémleveseket készítettem kókusztejjel.Azért írtam a "tejfölös" karfiol levest. Nehezen hihető, de tényleg finom.
    Jövő héten van időpontom a Mária utcában, ahol szintén 50 dolgot tudnak vizsgálni - de ettől még nem tudom, hogy múlik el, illetve, hogy mit lehet tenni ellene. De remélem, valami orvos majd szóba áll velem.

    VálaszTörlés
  3. Szépeket alkottál!
    Jó pihenést a nyárra!

    VálaszTörlés