2013. július 19., péntek

A fenébe is!

 Ma a Mária utcában egy bőrgyógyász azt mondta, hogy ez nem allergia (nem is csináltak semmiféle tesztet!), hanem intolerancia! Na, az már mindjárt más! Akkor nem is lesznek kiütéseim a hevített olajtól. Be is toltam a Bell frttnél egy adag sült krumplit meg egy burerkinges salátát (azért a biztonság kedvéért paradicsom nélkül). És ettem fagyit is! (tejmenteset) És most nem tudom edönteni, hogy a kiütéseim újak-e vagy még a tegnapiak. Egyébként pedig ehhez hasonló párbeszéd hangzott el a dokinál:
Mr. Theo kővé dermedt, amikor Fülig Jimmy odahozta Schwachta Szókratész, vagy Knapp urat (ahogy tetszik), és ez egycsövű messzelátójával figyelmesen lehallgatta a tanár mellkasát.

- Nos? - kérdezte Maxbell fojtott aggodalommal. - Súlyosnak találja?

- Az ön korában nem... Végre is meddig akar élni?

- Tessék??... Uram, a földrajzkutatók magas kort érnek meg.

- Tisztelet a kivételnek. És ebből az alkalomból minden tiszteletem az öné.

Fülig Jimmy körülnézett, hogy mit vágjon a hóhérhoz.

- A könyvbúvár úr azt a marhaságot állítja - szólt fenyegetően a fregattfőhadnagy -, hogy tífusza van. Nyugtassa meg.

- Nem áll módomban megnyugtatni Sir Maxbellt - felelte hidegen. - Valóban tífusza van... bár... - tette hozzá habozva. - Nem biztos. Mutassa a nyelvét. Hm... Igen... Nem szokott elaludni a fürdőkádban?

- Soha.
- Akkor lepra - szólt vállat vonva, és sóhajtott, mint aki belenyugszik a megváltoztathatatlanba. 
Csak nekem az mondta, hogy ha kiütéseim vannak a paradicsomtól, akkor ez lepra  reflux. Hm. Nemvitatkozom, ő se vitatkozott a heti 4mg Medrolon, cak lazán leesett a székről.De amikor megtuda,hogy az immunológus jóvá hagyta, nem szólt egy szt sem ellene. Szóval indul a góckutatás  úgyis nem tudtam , mivel töltsem a szünet hátra levő részét. Jaj, ma voltam a Libriben (is),és azon borongtam, hogy annyi könyvet nem olvastam még el (mert annyi mindent nem szerettem még)
Vissza az eredeti témához,  kezdenek hatalmas hólyagok
 nőni a karomra. De határozottan kevesebb, mint tegnap.   Mert nincs allergiám! És most lassan indulnom kell haza.

2 megjegyzés:

  1. Én is javasolnék egy IGG intolerancia vizsgálatot.Nekem bevált.A búzára intoleráns vagyok.Ha sima fehérkenyeret,vagy búzalisztes terméket eszem, negyedórán belül hólyagos kiütések jelennek meg az államon,szám körül...

    VálaszTörlés
  2. Ha csak a búzától! De most már bármitől.. ÉS nem addig a' Most góckutatás van, és majd esetleg utána. De simán elkönyvelte refluxnak.

    VálaszTörlés