2011. július 6., szerda

Csomag ment

A nagy felfordulás közepette igyekeztem nem elfelejteni Latinka legújabb ajándékozós játékára a csomagot. Beletettem a mindenféle tartókat (amibe nem bakkártyát, hanem bankkártyát lehet tenni) meg az egyik lovat és a zsiráfot és még sok gyöngyöt, 3 db Amelie-t meg dekorszivacs figurákat. Fényképezni valahogy nem volt kedvem. De idejében célhoz ér, remélem.
A szekrény esetében természetesen bejött Murphy gilisztakonzerv tétele (Ha kibontasz egy gilisztakonzerves dobozt, a tartalma csak egy számmal nagyobb dobozba fog visszaférni.) No, itt nincs egy számmal nagyobb doboz, csak sok kidobni való. Tartok tőle, hogy a ház jövő havi szemétszállítás díját rám fogják terhelni. Ami viszont bosszantó és elszomorító is egyben, hogy amint leviszek egy újabb adag dzsuvát, azonnal akad egy kukás,aki felbukkan, és ráveti magát. Szomorú dolog ez.
Holnap sajgó szívvel felkeresek egy antikváriumot. Nagyon nem biztattak, de valamennyi könyvet csak átvesznek. A maradékot meg felajánlom egy falusi iskola könyvtárának. Tudom, barbár dolog könyvektől megválni, sajnálom is őket, de nem férünk el tőlük itthon. Kb 250 darabot szedtem össze, de nem lett túl hézagos a könyvespolc. Egyik sem. Nagyon megterhelő egy ilyen felújítás. Lelkileg is. :o(
De elpasszoltam vagy 20 befőttes üveget is. :o)) És elvittünk a gyűjtőbe kb. ugyanannyi svédcseppes üveget. Egyfolytában néztem körbe, lát-e ismerős, nehogy elterjedjen, micsoda alkeszek vagyunk. Régen - amíg ilyenekre képes voltam - paradicsomot főztem  bele, jól lehetett a szögletes üvegeket tárolni. De ma már nem főzök be semmit, annál is inkább, mert ha nem a szombati fájdalomcsillapító dekorál ki még mindig pöttyökkel, akkor a paradicsomra is allergiás lettem. Spenót, spenót, spenót! Néha mángold, krumpli, rizs. De csak módjával, mert a túl sok szénhidrát ugye kerülendő.

5 megjegyzés:

  1. Szia Eta!
    Megkérdezhetem hogy milyen könyvektől akarsz megszabadulni? Lehet hogy engem érdekelne pár darab...a blogomon hirdetem is hogy kecsketejes szappanjaimmal fizetnék a könyvekért-ha egyáltalán érdekel a dolog...
    kalman.elod@freemail.hu a címem
    köszönettel
    Edina

    VálaszTörlés
  2. Huh, szegényem.. nagyon nem irigyellek.. A felújításért és az allergiáért sem.:( Egyre szűkül az ehető ételek listája. Mángoldról már annyit hallottam, de élőben nem találkoztam vele még a piacon sem.

    VálaszTörlés
  3. Edina, most nagyon nem érek rá listázni, és fel is ajánlottam egy iskolának (igaz, nem válaszoltak), de augusztusban, ha kész lesz a lakás, majd küldök egy listát. Köszi az érdeklődést.
    Patrícia, a mángold nagy levelű zöld növény, a szára a spárgához, a levele a spenóthoz hasonlít ízre. Köret, főzelék, leves készülhet belőle, finom. Hamarosan kapok magot, kérsz belőle?

    VálaszTörlés
  4. Sok-sok erőt és türelmet kívánok a felújításhoz! Könyvek dolgában én is nagy halmozó vagyok, nem tudom, mi lesz, ha a mi lakásunkra is sor kerül... :( A diétához pedig kitartást, borzasztó nehéz lehet.

    VálaszTörlés
  5. Köszi az együttérző szavakat. A héten csak pakoltunk, már attól is kész voltam; ma jönnek szétszedni a fürdőszobát, és két hétig meg sem állnak - remélem tartják az időpontokat (és lehet is őket tartani), akkor 3 hét múlva minden ok. Csak az a rengeteg könyv a garázsban!!!(sóhaj)

    VálaszTörlés