2011. január 30., vasárnap

"Csillag esik, föld reng..."

Ebből csak a második volt tegnap igaz, szóval lehet, hogy nem "jött éve csodáknak". Viszont valami rettenetesen félelmetes, amikor elkezd táncolni a fotel, és a szekrény fenyegetően megindul felém, miközben hallani, hogy  a másik szobában a polcról zuhannak lefelé a dolgok.  És még csak egy olyan asztalunk sincs, ami alá be lehetne bújni. Persze eszembe sem jutott, pedig mennyi filmben láthattuk. :o( Megállapíthattam, hogy nem túl sok lélekjelenlét szorult belém. (Ha lehet ilyet mondani.)
"A földrengések erejét mérő Richter-skála logaritmikus, egy pont különbség tízszeres eltérést jelent a rengés energiájában. 4-5-ös érték között a rengés gyengének, de már érezhetőnek számít."
Ezt írja az index. Hát köszönöm, szépen, ennél erősebbet nem szertnék megtapasztalni. Szerencsére nálunk az ijedségen túl nagyobb baj nem történt, de ahogy olvasom, nem egy ház károsodott. :o((
Hm,  a heti bejegyzésként nem pont ezt terveztem megírni. :o(
Hanem, hogy tudjátok-e, mire jó a fakanál? Az ételkeverés nem jó válasz. És a fakanálbáb sem. A gyerekverésről ne is beszéljünk! Mindjárt megmutatom.
A múlt hétvégi kötőrohamnak az lett az eredménye, hogy csinos kis ínhüvelygyulladást kaptam a jobb hüvelykujjamban.  Feleslegesen nem rohangálunk orvoshoz  - megyek oda amúgy is leget. Tudom, hogy valami ilyet kellett vona beszerezni:
 De nem szándékozom állandósítani a problémát, így inkább maszekoltam:
Nem túl szakszerű, de hát saját készítés.  Este betekertük/tem, reggel leszedtem, mert vezetni (stb) nem lehet fakanalas kézzel, a suliban felszereltük, és hazaindulásig rögzítve maradt. Majd a vezetéshez újra le, és itthon estig szabadon maradt, aztán már annyira fájt, hogy éppen ideje volt újra rögzíteni. Horgolni sajnos nem lehetett vele. :o(
A rögzítés lényege ez:

A kis képeket a gugli kereste. És jót derültem, mert  megtalálta ínhüvelygyulladás címén  az első horgoblogos játékra készített kosárkákat, amelyeket timom készített. :o)

7 megjegyzés:

  1. Jaj,te szegény :O( Földrengést még nem éltem át ( nem is szeretnék ), de ínhüv.gyullban már nekem is volt részem.:( Én levehető gipszet kaptam. Persze, csak úgy mentem a sürgősségire, hogy majd felírnak valami kenceficét, aztán csak begipszelték- pedig tiltakoztam :(
    Ez a fakanalas megoldás jó. Én eltettem a gipszet, néha azt húzom magamra :P
    Jobbulást neked!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon félelmetes lehetett! Nálunk szerencsére semmit nem lehetett érezni.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon leleményes vagy, nekem még nem volt ínhüvelygyulladásom, megjegyzem, nem is szeretnék, de a gyógymódodat megjegyzem, még jól jöhet!
    A földrengést, mi nem éreztük, és remélem nem is fogjuk. Ilyenkor még szoknak utórengések is lenni, nem?

    VálaszTörlés
  4. A fakanalas megoldás tényleg nagyon leleményes! Jobbulást kívánok, meg sok pihenést! Még ha kényszer is. Egy jó kis könyv kellene hozzá! :)

    VálaszTörlés
  5. Köszi az együttérzést és a jókívánságokat. Az utórengéseket már nem éreztük, a kezem meg kezd rendbe jönni, tegnap már lefejtettem a kötött nadrág felső részét. :o)))
    Hekka, van. Vercors: Tropi komédia. Minden megvan benne, ami kell, komoly filozófiai téma (mitől és mikortól ember az ember) nem kevés humorral fűszerezve.

    VálaszTörlés
  6. Jaj te szegénykém, jobbulást kívánok neked!!!! Sajnos tudom milyen érzés lehet, én is megtapasztaltam már, szükség esetére én is elraktározom a házi megoldásod :)

    VálaszTörlés
  7. Nein, waaaaaaaas ist passiert?
    Das sieht aber gar nicht gut aus.

    Habe schon vor Wochen eine Mail geschrieben, kam sie denn nicht an?

    Mit lieben Grüßen,
    Pfiffigste

    VálaszTörlés