2010. október 3., vasárnap

Hát ezért...

Ezt rögzítenem kell, hátha egyszer csak elfelejtem. :o) (Meg különben is.)
Pénteken az éppen aktuális nyavalyámmal az ügyeletről kijövet bementem egy olyan gyógyszertárba, ahol még soha nem jártam. Ezt-azt vettem, fizetéskor adom a kártyám, mire a gyógyszertáros felkiált: "Ön volt a némettanárom!" Értelmes képet vághattam, mert rögtön hozzátette,"csak egy évig, aztán elment a suliból". Ez így is volt. Majd így folytatta: "Azóta is emlegetem, mert ha végig Ön tanít, biztos leteszem a nyelvvizsgát érettségi előtt. Így meg nagyon sokat kínlódtam, mire meglett. Miután elment, megkaptuk.... nem is emlékszem a nevére. Nem sokat tanultunk." Hát ezért érdemes. Nem a pednapi virágért (ami manapság már nem is akkora divat) és nem az érettségi előtti egyenajándékért, hanem ezekért a felkiáltásokért. :o)
A héten nem sokat forgattam a tűt, mert sok behoznivalóm volt. Írtak a bébik házira elemzést, és megint eldurrant az agyam. Úúútálom az internetet! (Nem is, de néha mégis.) Már lassan semmit nem lehet otthonra feladni, mert MINDEN megvan a neten. A leggagyibb versek elemzését is felteszi valami jótét lélek, és a lököttkék, azt hiszik, ha fenn van, akkor szentírás. Holnap megint rászánunk egy órát arra, hogy értelmezzük a szöveget, amiből mindenki koppintott, és megnézzük, hol van benne bődületes nagy baromság. Na, és ilyenkor milyen jegyet ad az ember? 12-ből 9 az első guglis szöveget lemásolta, néhányan átalakítva, de volt aki pofátlanul még azzal a befejezéssel is megajándékozott, hogy "nekem azért tetszik a vers..." és szó szerint az a marhaság olvasható , mint netes szövegben.:o((( A cél pedig az lenne, hogy gondolkodni és önálló véleményt alkotni tanítsuk meg őket. :o(
Na, nem östörgök tovább, majd holnap.
Szóval néhány gyorsan elkészíthető őszi dísz készült, a felét már elajándékoztam, a többi még gazdára vár.

Árnikából is elkészült már a teste és a fél lába. :o))

5 megjegyzés:

  1. Kinek és milyen alkalomra ajándékozod a pöttömöket? Valamint, mennyit adsz egy megajándékozottnak? Önmagában ajándékok, vagy valamivel együtt?

    VálaszTörlés
  2. A héten a tököket a portás néniknek, a büfésnek és az iskolatitkárnak adtam. A többit a kollégák gyerekei kapják, illetve a sajátom - a munkájához fel tudja használni a figurákat - illetve időnként egy szatyornyi az egyik oviban landol, ahol csupa hátrányos helyzetű gyerek van.

    VálaszTörlés
  3. Vissza néztelek !
    A boszid feje eszméletlen jó lett:-))
    Az én első boszimnak is horgolt feje van.

    VálaszTörlés
  4. Hallo Eta,
    du hast wieder soviel süße kleine Sachen gehäkelt, deine Hexe ist der Hammer, diese Nase und die Warzen, so wie eine Hexe sein muss.
    Schade, dass ich nicht verstehe was der kleine Junge mit der Gans macht... Bestimmt steckt eine bezaubernde Geschichte dahinter.

    Aber eigentlich wollt ich ja sagen, dass mir deine Kürbisse und Gespenster auch sehr gefallen.
    Die Machart deiner Kürbisse finde ich so schön, so habe ich sie noch nie gesehen.
    Liebe Grüße
    Kristina

    VálaszTörlés
  5. Danke, zwischendurch ist die Königstochter auch fertig. Die Hexe hat Johni und ihre Geliebte verhext, weil er ihr nicht dienen wollte. Sie dürfen nicht gleichzeitig in derselben Form sein, eine/r muss immer als eine Ente existieren. Sie müssen eine Fee ausfindig machen, die ihnen Helfen kann. (Aber die will ich wirklich nicht haekeln.)
    Die Kürbisse gefallen mir auch echt gut, besonders die Farbe.

    VálaszTörlés