2010. szeptember 8., szerda

Pompon

Mint említettem, vasárnap az A-ban nagyon izgi fonalakat szereztem be. Többek közt egy pomponost is. Ennél olcsóbb (1000 Ft) és nagyszerűbb időtöltést keresve sem találhattam volna; vasárnap óta tökéletesen lefoglalja az időmet. Esténként feldolgoztam két gombolyagot , majd szépen, ügyesen lefejtem. Már nagyon jól megy. A fejtés. (Az sem olyan egyszerű ám). Az van ráírva, 8-as kötőtű. De én horgolni jobban szeretek, így elkezdtem 8-as horgolótűvel: pokróc, majd 9-essel, végül 10-essel. De mivel a bogyók miatt nem lehet pontosan látni a szemeket, néhol többet horgoltam, így trapézformát öltött minden esetben. Aztán arra jöttem rá, ha 2 gombolyag (10 dkg) kb 30 centit ad ki, az egész sál legalább egy kilós lesz. Akkor váltottam kötőtűre. De 8-as csak valami ősrégi műanyag vacak van, így előbb 7-essel dolgoztam, : túl széles, túl tömött. Hát akkor jöjjön a műanyag vacak! Most fogyott el (5.x) a két gombolyag, de most már nem vagyok hajlandó lefejteni. Nagyon izgi a széle, mert néha elvész egy szem, de nem egyszerű ebben a bozótban megtalálni. Szóval igen egyedi alkotás kerül ki majd a kezem alól. Még nem mutogatom, mert eredetileg ajándéknak szántam, és még nem mondtam le róla teljesen. Viszont az egyre kétségesebb, hogy a második 20 dekát is fel akarom dolgozni. :o)) Majd nézegetem, meg simogatom, és elgondolom magamban, micsoda jó puha sálat köthetnék belőle - ha akarnék. :o))
Szóval a kép még nem saját, hanem innen van.
Az én sálam nem lesz olyan szép egyenletes, mit ami ebből a fonalból és a társaiból kerekedett ki, hanem sokkal egyedibb. Nevezzük így!

2 megjegyzés:

  1. Négyes tű.
    Csak nem egy szemet, hanem 2 szemet kell a bogyók közé kötni. Ha elég lazán csinálod, akkor 3-3,5 tű is megteszi. :-D

    Persze leláncolni sem fogod tudni; hasonló színű horgolócérnával el tudod majd dolgozni. Kitchener's stitch-nek hívják az öltést.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a tanácsot, lehet, hogy a másik adag fonalnál kipróbálom. Bár nekem tulajdonképen tetszik, hogy olyan rapszodikus a mintája. Jobban hasonlít rám. :o))

    VálaszTörlés