2010. szeptember 21., kedd

50


Tegnap bemondták a német tévében, hogy 50 éves a német "tévémaci": Sandmännchen.
Amikor először 14 évesen kijutottam nyugatra (NDK), minden lenyűgözött a fagyikehelytől (igaz, hogy a vaníliát meg a csokit ismerték, de gyönyörűen fel tudták díszíteni a kelyheket) a magánboltokon át az esti mesét megelőző Álommanóig. Persze a figurát mindenhol meg lehetett (volna) venni, de már akkor is az utolsó pillanatig kuporgattam a kis pénzem, nehogy időnek előtte elfogyjon. Csak azt nem tudtam, hogy szombaton délben bezár minden bolt, és kedd reggelig ki sem nyitnak. Így nem lett Sandmann babám.
Most pótoltam ezt a hiányt. :o)
Azt is tegnap hallottam azt is, hogy az NDK-s figura ipari kémkedés következménye,. Amikor a keletnémetek megtudták, hogy odaát készül egy álomhozó figura, kiadták a parancsot, hogy az övéknek hamarabb kell elkészülni, és sokkal bájosabbnak kell lennie, mint a konkurenciáé. ez sikerült is, és ez a figura volt az egyik olyan terméke/szimbóluma az NDK-nak, amely még ma is életben van.
Vicces. Egy hét dunszt és antibiotikum után, ma aztmondta a doki, rosszabb állapotban vannak a légutaim, mint a múlt héten. :o( Hm.
Libanagyiért még mindig lehet jelentkezni itt.

2 megjegyzés:

  1. Das Sandmännchen, es ist so toll geworden! Nur dumm, dass du es ausgerechnet beim Sand streuen fotografiert hast Eta, jetzt werde ich bestimmt gleich ganz ganz müde und muss ins Bett!
    LG KRistina

    VálaszTörlés
  2. :o)
    Sandstreuen? Ich dachte immer, er winkt uns zu. :o)

    VálaszTörlés