2010. április 7., szerda

"Hány perc az ünnep?"

Hipp-hopp, el sem kezdődött, és elmúlt az ünnep, vele a szünet. Az közeledő hidegfront, majd az eső rendesen meggyötört. Nem is nagyon volt kedvem semmihez. Persze azért volt mindenféle: sonka, tojás, kalács, süti, mint minden rendes háznál. Vasárnap ebédre vendégségben voltunk, s míg a többiek jó ízűen ették a sült kacsát, én a párolt répát gombával. :o) Hátha kiürül a sok méreg. (A foltok, köszönik szépen, jól vannak. ) Persze a folyamatosan szedett gyógyszerek gondoskodnak az utánpótlásról. :o(
Azért alkottam is ez-azt. Pl. jelentést a tavalyi kompetenciamérés eredményéről. :o)
Telik az idő, és cseperednek a nagy családban az apróságok. Talán a héten tudok majd találkozni a nagyijukkal, és elküldhetem vele, amit a piciknek készítettem:
A négyévesnek egy elefántot.
A minap elzarándokoltam a Yiskbe, és beszereztem néhány akciós kispárnát, most aztán van egy ideig mosható tömőanyagom is. :o) A másfél évesnek csörgős kockát hordósv ötlete alapján. Benne , mint a múltkoriban, béreses dobozban lencse, hogy zörögjön.


A 8 hónaposnak meg egy"lambadás" macit. Szintén Vera nyomán. Jó színes, jó puha, talán a fejét még nagyobbra kellen horgolni, ezen még gondolkodm.
Az úgy volt, hogy beleszerettem a nagyikba. Ahogy Réka virtuálisan összeszerkesztette a közös takarónkat, nagyon jól mutat. És hát... a kedvenc tavaszi táskám már 3 éves, szóval ideje újítani. Neki is fogtam, de az itthon lévő fonálból, amint az első darab elkészülte után megállapítottam, inkább jó meleg hálózsákot lehetne készíteni. Beszereztem tehát sok szép színes pamutfonalat. És találtam egy nagyon szép mintát. Ami persze nálam nem olyan lett. :o) (Pénelopé beköltözött. :o)) ) Ezért megint átalakítottam az egészet, de még csak a próbálkozásnál tartok. Ilyesmik:

1 megjegyzés:

  1. Az elefánt oltári, nekem megint az lett a kedvencem, nem tehetek róla :))))) A kocka is nagyon aranyos, de a lambadás maci eszméletlen :)
    Nekem a "nagyik" is tetszenek! A párna szuper ötlet, eszembe nem jutott volna :)))

    VálaszTörlés