2013. július 28., vasárnap

Néhány dolog

Nem telt ám lustálkodással az elmúlt időszak, bár nem voltam annyira aktív mint szerettem volna -és lassan vége a nyárnak. Illetve a szünetnek. Ilyenkor én már nem akarok iskolába menni!
Szóval voltam Pesten találkozni horgolós sorstársakkal - utána egy napig hevertem, meg voltam Debrecenben szkanderozni - ezúttal egy doki bácsival, de akkor is én nyertem. (Valami ilyesmit kell elképzelni, de én a lábaimmal is játékban voltam. :o) )
 



Megnyertem 2 hónapot. Csak decemberben kell visszamenni. A kiütéseim változatlanul virulnak, mindig belefutok valami tilalmas dologba, hogy egy szójával dúsított cukorkába, hol az isten tudja mivel dúsított mustárba vagy csak simán őrölt piros paprikába.) Ezért aztán kértem is és kaptam is beutalót a fő-fő bőrgyógyászatra, hogy nézzék már meg , mi a fenére vagyok allergiás. (állítólag 50 dologra tudnak keresgélni), és csodák csodája, júliusra kaptam is időpontot. Sőt, akkor hívtak be, amikorra ígérték,percre pontosan. El voltam ragadtatva. Most látom, hogy ezt már írtam. ezért baj, ha nem ír rendszeresen az ember naplót. Aztán egy elég abszurd jelenet játszódott le, a doktor megnézte az éppen aktuális kiütéseim (A fenébe, előtte egy joghurtot be kellett volna nyomni, mert már múlófélben voltak.), majd közölte, hogy ez nem allergia. Hanem intolerancia, és biztos van valami gyulladás a szervezetemben. Indul a góckutatás - úgysem tudtam, mivel töltsem a hátra lévő 4 hete, ha már nem megyünk nyaralni. Amikor pedig megjegyeztem, hogy  kiütéses leszek a paradicsomtól meg a piros húsú paprikától, akkor megállapította, hogy inkább reflux. (Ha meg elalszom a kádban, akkor mégis inkább lépfene lehet - Rejtő után szabadon.)
És még kaptam tablettát is - még Debrecenben, de ő is jóvá hagyta. Aminek a mellékhatása kiütések (az magának már úgyis van) illetve aluszékonyság, gyomorbántalmak ... stb. Na az első kettő bejött, Most nem tudom, pontosan mitől is vannak kiütéseim, a kajától, az idegbajtól vagy a gyógyszertől. de vannak - pl most a tenyeremen és az összes ujjízületemen. Fincsi.
 Idáig.
Idegbaj: Kaptam egy levelet a lakásszövetkezettől.
Küldik a végrehajtót (behajtó céget), ha tüstént nem fizetek be 40350 Ft-ot.
Idegbaj, telefon, "tavaly augusztusban kiírták a vizet." ?????? De jöjjön be reggel a számlákkal, megnézzük." Vízmű:" Nem tartoznak, higgye már el!"
OTP: Minden számlát megnéztünk, minden rendben,
itthon minden számlát megnéztem, összeszedem, éjjel nem nagyon aludtam, mert tudom, hogy rendben van minden, de mégis.
Abszurdisztánban bári előfordulhat.
 Reggel a nő: Már éppen hívni akartam, sajnos félreértés volt, a itt számla az ön nevén van, a víz meg másén (a férjemén -  30 éve). Kérdeztem, hogy most minden postaládába bedobják-e, hogy nem is tartoztam. Azt mondta: Nem, nem, majd a decemberi elszámolásból látszik" Hm. Abszurdisztán.  Máig nem értem, miért csak 40 ezret akat, és nem az összes vízdíjat 5 évre visszamenőleg.
Na, inkább másról.
 J lánybúcsút szervezett, arra készült néhány dísz. J kitűzőt gondolt, készítettem néhány változatot. A káposztákat (eredetileg rózsának készültek, de arra hasonlítottak a legkevésbé) szántam erre a célra, de végül asztaldíszek lettek, és a másik virágból kértek 8-at. Azt is legyártottam gyorsan - szerencsére éppen Pesten voltam - nála. Nagy tetszést arattak. - meglepetésemre.


 Aztán kötni támadt kedvem, úgyis készülünk meglátogatni a soproni barátnőm, akinek már 110-es az unokája. Elég nehezen találtam mintát, nem is pontosan olyan, számolgatni kell(ett), de eddig megvan. Vajon elkészülök-e holnapig a két ujjal is?

 
 Kitaláljátok, mi az apuka foglalkozása?

Gasztró: tegnap megtörtem a zöldnapot, és lett piros és fehér is a kajában. Kapros salátafőzi meg sült répák.


Kitaláltam magamnak egy töltött paprikát - paradicsomszósz nélkül. Majd eldicsekedem vele, ha jó lesz. :o)

2 megjegyzés:

  1. Hűűű, a kiütéseid sajnálom..:(
    Én már kezdem megszokni hogy az arcom mindig hólyagos ragyás.
    Nálunk most valami tarol, aki 3 napos hasgörccsel jár, és gyors emésztéssel.Én a kukoricára tippelek.

    Klasszak lettek a rózsák, nekem is tetszik.

    Remélem mihamarabb kiderül mire vagy még allergiás,vagy intoleráns.A foodtesztnél 216 dologra nézik, de abban van olyan is amit nem igazán fogyasztunk kis hazánkban, pl a szívkagyló,makadámdió, stb.Viszont az összes gyakori gabona, húsféle, zöldség,gyümölcs szerepel a listán

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még megvárom, a Mária utcai bőrgyógyász mit hoz ki a dologból, aztán rászánom a fizetésem csaknem felét, és elmegyek magában tesztre. Majd akkor konzultálhatnánk. Csak egy a baj, ettől még nem tudom, mi a gyógyulás útja-módja. egyébként amíg csak vannak, engem sem zavarnak, de amikor fáj meg viszket ... na azt szívesen kihagynám.

      Törlés