2013. február 17., vasárnap

Sárgulunk, sárgulunk

 A sok javítás mellett muszáj már horgolni is. Mostanában baromfiakat. Mind frissen kelt ki, még sárgák. És már gazdájuk is van - az egyik a büfét ékesíti, a másikat a konyhás néni kapja, aki minden iskolai banzájon, ünnepségen, szalagavatón mindig külön süt nekem krumplit - szigorúan nem a rántott hús után. Szóval csibék, kacsák. Íme:




Élőben nem ilyen bénák - érdekes a fénykép kihozza a hibákat. (Nálam is.)
Na,  aztán meg úgy volt, hogy jött gombolydás hírlevél. Sok akciós fonallal. No, ez már döfi! Gyorsan fel is töltöttem a fogyóban levő színeket - gyönyörű sárgákkal, rózsaszínekkel, ....  (Egy vagyon.) Csak azt felejtettem el megnézni, hogy milyen tűhöz lesz jó. Így jár, akit az érzelmei elkábítanak. 0,75-2-ig. Hm. A kettes azonban már nagyon laza textúrát ad. Hát... így jártam.
Különben pedig javítok, javítok, javítok, és még így sem eleget.  Már álmomban is azon töprengek, mi legyen az összehasonlítás tárgya. A minap kitaláltam egy Berzsenyi- és egy Szabó Lőrinc-vers összevetését. A vicc az volt, hogy semmi közös nem volt bennük a címen kívül. :o)) De  a többség jól megoldotta. :o) És mindjárt márc. 15.  Amikor is befejeződik a félév. Utána már szinte semmire sem megyünk egymással. :o( 
Az emeltesek elkísértek megnézni az Anna Kareniná-t. Csináltak belőle egy jó kis (nyálas) amerikai filmet. Anna ugyan meghal, mert azt már mégsem lehetett elkerülni, de a két pasi egyáltalán nem olyan görény, mint a regényben. Vagy csak elkerülte a figyelmem? Viszont nagyon szép operatőri megoldások voltak benne. Pl Anna arca a fátyol alatt, miközben hallgatja az urát, hogy el fogja venni tőle a fiát, mintha apró darabokra törött volna. Vagy a végtelen (kerettelen) zöld mező, ahol szerethetik egymást az emberek. Nincs közönség, nincsenek ítélkezők, az ember önmaga lehet. És ügyesen kihagyták Levin politikai-gazdasági nyűglődését, mégis felismerhető a tolsztojizmus. 
Jó hét volt, sok minden történt. Pl ismét megnéztük a Cezanne-kiállítást.Tetszett. Ismét.
De tegnapra úgy kikészültem, hogy egész délután aludtam. 
Valami rendes dolgot kellene horgolni. Mintha elfelejtettem volna. :o(

1 megjegyzés:

  1. Aranyosak nagyon:)

    Ha 2 szállal használnád a gombolydás fonalakat?

    Én virágokat, lepkéket, ajtókoszorút valami
    tavaszi deorációt szeretnék horgolni:)

    VálaszTörlés