2013. február 20., szerda

Nyúltime

Ő egy kisfiúhoz fog kerülni, akinek most vigaszra van szüksége. Remélem Nyúlfi bohókás pofija megmosolyogtatja.  Többet sajnos nem tehetek érte.
Mostanában lenne itt az ideje a tankönyvrendelésnek. És vannak , akik azt hiszi, hogy tényleg. Ma például az Apáczai kiadó tájékoztatóján voltam - ők még azt hiszik, hogy virágozni fog ezer virág.  Ne legyen igazam. De a Pethőné-féle könyv sajnos akkor is túl drága lenne. Viszont, amit kényszerből most használunk...,legalább nem drága. De annyit is ér. Ellenben ezentúl nem lehet olyat sem csinálni, hogy fénymásolok feladatokat a jobb könyvből, és azok alapján dolgozunk. Mert nem lesz fénymásoló.
Ta-tam ta-tam ta-tam ta-tam ta-tam-tam
Jöjjön hát újra próza s vers helyett
az üres szótag, ez az őserdei tam-tam,  

Somlyó nem a mái napokról írta, de teljesen ideillik. 
Minden szempontból. 
Pl vécépapír már a múlt héten nem volt. De hát minden zökkenőmentesen megtörtént, mit elégedetlenkedünk. 
A lényeg, hogy nekem még van fonalam. :o)

3 megjegyzés:

  1. Aranyos a Nyúlfi :)
    És igen, a fonal a lényeg, meg hogy van idő horgolni, és az egészséged is engedi :)

    VálaszTörlés
  2. Fonal legyen meg egészség és idő, hogy a fonal átalakulhasson.
    Az iskolai problémák megoldása azért érdekelne...

    VálaszTörlés
  3. MA vettem az Aldiban egy csomag vécépapírt, kiteszem a tanári asztalra, akinek kell használja. Hátha elszégyelli magát az illetékes. Az ig. szerint "tanúsítsunk önmérsékletet", és neveljük takarékosságra a gyerekeket. A fénymásoló már nem működik.
    Viszont a Nemzedékek Tudása (haha) kiadó átalakítja a Pethőné-féle könyvet, és tantervet is készít. Átvesszük, minek veszkődnénk erre a kis időre. 2 év és újraírjuk az egészet. eddig legalább is 2 év volt egy tanterv életképessége.

    VálaszTörlés