2013. február 25., hétfő

Gasztronómiai kalandozások

A múlt hét az évfolyamdolgozatok ideje volt (no meg a nyulaké, de abból csak eggyel, egy ferde képűvel büszkélkedhetem), nem sok kreativitást tanúsítottam. Viszont mivel már rettenetesen unom a 4 db Wasa és egy zöldalma reggelim, legalább a többi étkezést szerettem volna változatosabbá tenni. ( Komolyan reggel, amikor felkelek és eszembe jut, hogy muszáj reggelizni ... nos, nem túl sok lelkesedéssel nézek a nap elébe. Finoman szólva.  Bár mióta mandulát is ehettem - igen múlt idő, mert annyit faltam fel belőle, hogy a gatyóm már rám szólt. Szóval már hétvégén sem lelkesít  nagyon a spenótos rizstészta, új dolgok után néztem.
először is  a levesfronton történt áttörés: eddig is készítettem mát reszelt répa, zöldborsó, levepor kombinációt, de most Hugh of River Cottige végtelen távlatokat nyitott előttem. Amennyiben feltalálta az "instant levest": Sok zöldséget felaprítunk (Julien vagy kisebb a méret), jelen esetben répákat, cukkinit, piros retket,  egy marék tescós salátamixet, némi (rizs)tésztát hajigáltam bele egy lábasba, felöntjük forró aalaplével  - én ezt kiváltottam bio-zöldséglevesporral, letakartam, és 5-perc múlva ez lett az eredmény:

 

 És finom! Ropogós zöldségek, szép színes. :o)  A szénhidráttartalma meg elenyésző.
És feltaláltam a császármorzsát. Hogy születnek a nagy dolgok?! Miután egész este palacsintát sütöttem a népnek, úgy döntöttem, megjutalmazom magam, mert megérdemlek én is egy adag amerikai palacsintát. Főleg mert még vasaltam is. Csalhatatlan jele, hogy jön a tavasz. :o) Télen  csak gallért, mandzsettát, mert úgyis pulcsi van fölötte.  :o)
Szóval amerikai - alább nem is adom. Azonban lusta voltam elmenni a zablisztért, a rizs- meg kéznél volt, és még a kókuszlisztet is ki akartam próbálni. (Aranyárban van, így csak megmutattam a rizslisztnek.) Szóval akarnám fordítani a plecsniket, szétesnek. Azanyátok, akkor essetek! Kevergettem, kevergettem, hát nem császármorzsa lett? J is diétázik, így az ő palacsintájába almát pároltam, és is azzal tüntettem el kb 5 perc alatt. Ezért kép nincs is. Finom volt.
A mai újítás pedig batátát, azaz édeskrumplit (állítólag alacsony a GI-je), céklát, pórét és egy kevés szalonnát (diabetikus!)  sütöttem össze, és egy kevés kölessel ettem meg. Valószínűleg zöldsalátával okosabb lett volna, de azt majd holnap a maradékkal. A család lencselevest kapott, meg is kóstoltam, egy darab kiütésem lett - a leglátványosabb helyen, mondtam is a népnek, hogy ezentúl nyugodtan szólíthatnak Rudolfnak.  De ez már haladás ám! Azért az a természetgyógy csak hat valamennyire. :o)) A nyáron még 10 dkg biocseresznyétől úgy néztem ki, mint a Túró Rudi. :o) Szóval a Rudolf mindenképp helyes elnevezés volna. :o)
Amint mondtam, nagy kreativitás nem telt tőlem, készülget az 1237. sbs - már nincs ismerősöm, aki még nem kapott volna - de tkp olyan megnyugtató esténként üldögélni, és  kötögetni horgolászni.  És még varrtam is! Gombot. Vettem egy nagyon fehér blúzt. A 235.-et. De ennek a fehérségét valahogy zavarónak tartottam itthon.  Így feloldottam néhány gombbal. Ezeket még régen Szarvas Micinél lehetett rendelni, de mivel annyira picik, mégsem jók babaruhára (sem). A gomboláspántot viszont feldobják. Jaj, ma délelőtt nagyon büszke voltam magamra. :o))
Ez ma valóban szinte a végig a kajáról szólt.

3 megjegyzés:

 1. Klassz lett a blúz!
  De komolyan szerencsésnek érzem magam, hogy mindössze 14 féle allergiám, meg egy kis inzulin rezisztenciám van..Legalább változatosan étkezhetem:) Milyen levesport használsz?
  Hátha belefér Rhea 23 féle allergiájába is, nagy segítség volna.

  VálaszTörlés
 2. A Müllerben lehet kapni, Biop-Guormet márkájú, Geműsesuppe kalar rein pflanzlich, ez van ráírva, és legutóbb 750 ft körül volt egy doboz. Nem tudom, mi van benne, de engem nem üt ki.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, utánanézek.:)

   Törlés