2013. február 25., hétfő

Gasztronómiai kalandozások

A múlt hét az évfolyamdolgozatok ideje volt (no meg a nyulaké, de abból csak eggyel, egy ferde képűvel büszkélkedhetem), nem sok kreativitást tanúsítottam. Viszont mivel már rettenetesen unom a 4 db Wasa és egy zöldalma reggelim, legalább a többi étkezést szerettem volna változatosabbá tenni. ( Komolyan reggel, amikor felkelek és eszembe jut, hogy muszáj reggelizni ... nos, nem túl sok lelkesedéssel nézek a nap elébe. Finoman szólva.  Bár mióta mandulát is ehettem - igen múlt idő, mert annyit faltam fel belőle, hogy a gatyóm már rám szólt. Szóval már hétvégén sem lelkesít  nagyon a spenótos rizstészta, új dolgok után néztem.
először is  a levesfronton történt áttörés: eddig is készítettem mát reszelt répa, zöldborsó, levepor kombinációt, de most Hugh of River Cottige végtelen távlatokat nyitott előttem. Amennyiben feltalálta az "instant levest": Sok zöldséget felaprítunk (Julien vagy kisebb a méret), jelen esetben répákat, cukkinit, piros retket,  egy marék tescós salátamixet, némi (rizs)tésztát hajigáltam bele egy lábasba, felöntjük forró aalaplével  - én ezt kiváltottam bio-zöldséglevesporral, letakartam, és 5-perc múlva ez lett az eredmény:

 

 És finom! Ropogós zöldségek, szép színes. :o)  A szénhidráttartalma meg elenyésző.
És feltaláltam a császármorzsát. Hogy születnek a nagy dolgok?! Miután egész este palacsintát sütöttem a népnek, úgy döntöttem, megjutalmazom magam, mert megérdemlek én is egy adag amerikai palacsintát. Főleg mert még vasaltam is. Csalhatatlan jele, hogy jön a tavasz. :o) Télen  csak gallért, mandzsettát, mert úgyis pulcsi van fölötte.  :o)
Szóval amerikai - alább nem is adom. Azonban lusta voltam elmenni a zablisztért, a rizs- meg kéznél volt, és még a kókuszlisztet is ki akartam próbálni. (Aranyárban van, így csak megmutattam a rizslisztnek.) Szóval akarnám fordítani a plecsniket, szétesnek. Azanyátok, akkor essetek! Kevergettem, kevergettem, hát nem császármorzsa lett? J is diétázik, így az ő palacsintájába almát pároltam, és is azzal tüntettem el kb 5 perc alatt. Ezért kép nincs is. Finom volt.
A mai újítás pedig batátát, azaz édeskrumplit (állítólag alacsony a GI-je), céklát, pórét és egy kevés szalonnát (diabetikus!)  sütöttem össze, és egy kevés kölessel ettem meg. Valószínűleg zöldsalátával okosabb lett volna, de azt majd holnap a maradékkal. A család lencselevest kapott, meg is kóstoltam, egy darab kiütésem lett - a leglátványosabb helyen, mondtam is a népnek, hogy ezentúl nyugodtan szólíthatnak Rudolfnak.  De ez már haladás ám! Azért az a természetgyógy csak hat valamennyire. :o)) A nyáron még 10 dkg biocseresznyétől úgy néztem ki, mint a Túró Rudi. :o) Szóval a Rudolf mindenképp helyes elnevezés volna. :o)
Amint mondtam, nagy kreativitás nem telt tőlem, készülget az 1237. sbs - már nincs ismerősöm, aki még nem kapott volna - de tkp olyan megnyugtató esténként üldögélni, és  kötögetni horgolászni.  És még varrtam is! Gombot. Vettem egy nagyon fehér blúzt. A 235.-et. De ennek a fehérségét valahogy zavarónak tartottam itthon.  Így feloldottam néhány gombbal. Ezeket még régen Szarvas Micinél lehetett rendelni, de mivel annyira picik, mégsem jók babaruhára (sem). A gomboláspántot viszont feldobják. Jaj, ma délelőtt nagyon büszke voltam magamra. :o))
Ez ma valóban szinte a végig a kajáról szólt.

3 megjegyzés:

  1. Klassz lett a blúz!
    De komolyan szerencsésnek érzem magam, hogy mindössze 14 féle allergiám, meg egy kis inzulin rezisztenciám van..Legalább változatosan étkezhetem:) Milyen levesport használsz?
    Hátha belefér Rhea 23 féle allergiájába is, nagy segítség volna.

    VálaszTörlés
  2. A Müllerben lehet kapni, Biop-Guormet márkájú, Geműsesuppe kalar rein pflanzlich, ez van ráírva, és legutóbb 750 ft körül volt egy doboz. Nem tudom, mi van benne, de engem nem üt ki.

    VálaszTörlés