2013. február 10., vasárnap

És még mindig

Harcolhatok én a téli hangulattal, tele tehetem az egész lakást (sárga!) virágokkal, akkor is a hó az úr. Most voltam lenn kiásni az autót a hó alól, minimum 5 cm volt rajta, és még jól rá is fagyott, mert botor módon tegnap lemosattam, kitakaríttattam. És még mindig esik.  Na, ja; nem eszi meg a kutya a telet - szokta volt mondani a nagymamám.
A héten csak keveset horgolásztam - olvastam.  Mi  mást is?
Andrew Davidsontól A vízköpő-t.
 Hm, az elejét nem szerettem, a végén a pokolbeli "kirándulást" szintén nem, mégis az egyik olyan mű, amely az utóbbi időkben az egyik legnagyobb hatással volt rám. Még a pokolbeli kirándulás is. Az eleje naturalizmusáról ne is beszéljünk! Sajnáltam, hogy vége. Még írhatott volna bele néhány betéttörténetet, akkor a pokol is hosszabb lehetett volna. :o) Nem romantikus - csak, nem ezoterikus - csak, nem beszélget Dante Poklával -  csak, mindez igaz rá egyszerre. Ezt azt hiszem, sikerült elég bonyolultan megfogalmazni.
Lassan-lassan készül az 5. SBS-kendő. Szerintem jövő őssel már át is adhatom. És kerültek ki baglyok is a kezem alól. A sötétkék már el is repült. A legújabb bagolyklub-tag az Arany J-verseny megyei 3. helyezettje. Ő a büszke tulajdonos.



 Egyébként pedig a táj gyönyörű. De már elég unalmas. :o)

2 megjegyzés:

  1. Aranyosak a baglyok, és jó újra hallani Rólad! :)

    Horgolj tavaszi ajtódísz koszorút:) Nekem most az jár a fejemben:) Nekem 15 cm hó volt a kocsimon, volt mit söpörnöm róla:) Aztán bekapcsoltam a lámpát és elindultam.Az ovinál vettem észre,hogy a lámpákon még rajta a 15 cm hó:)))) Sokat nem világított így :)))

    VálaszTörlés
  2. Liebe Eta, ich lese gerade Deine Weihnachtsgrüße. Jaaaa, ich bin spät dran. :-D Ich danke herzlich und schicke nun Grüße in den noch sooo kalten Winterwind, damit er sie zu Dir bringt.

    VálaszTörlés