2011. április 3., vasárnap

Nyakigláb és Málészáj

Csupaháj még készül. :o) A két név meg... mintha direkt erre készültek volna. :o)
A héten kevéssé voltam kreatív, nem nagyon jutott energiám mindenféléket kitalálni és létrehozni. Közülük a kisebbik múlt vasárnap készült, a nagyobb meg tegnap, ma.  Felhívnám a figyelmet a nagyobbik nyúl hímzett szoknyájára és a kardigánján levő hímzett virágra. Na, ezeket nem én készítettem. :o)) Hanem amikor még a közelben volt egy angol (?) turi, olykor egy százasért kiszórták azt, ami egy jó ideje nem ment el. Így tettem szert arra hímzett kis ruhára, amiből a szoknyát szabtam. Van mit behoznom. Amikor minden rendes gyerek babaruhát varrt, én olvastam (akkor is). Most pedig igyekszem pótolni óriási mulasztásaim. A végén még a tű virtuóza leszek, és még a keresztszemessel is megpróbálkozom. :o))) (... azt hiszem, arra még várni kell néhány évet.)
A hét közben meg annyira kimerültem, hogy ültő helyemben is elaludtam. Jó sok dolog összejött, de talán ez a hét már könnyebb lesz. Amikor nem ájultam alvásba, olvastam. :o)) Pl. javítás helyett. :o) Maradt is mára még egy adag. Vagy holnapra?
Találtam néhány jó könyvet. Az egyik Follett-től a Tű a szénakazalban. Valamikor az ősidőkben láttam a filmet, de csak arra emlékeztem, hogy egy nő győzi le a kémet, akit az egész angol titkosszolgálat üldöz.  Azt hiszem, a könyv izgalmasabb. Jól megírt krimi.
 A másik mű Barnestől az Anglia, Anglia.
 Az ötlet azon az elven alapul, hogy a turista szívesebben néz meg másolatot, ha a körülmények kényelmesebbek, mint hogy utazgasson az eredetit megcsodálni. Így egy gazdag üzletember megteremti Anglia mását egy kis szigeten, ahol egy nap alatt minden fontos nevezetességet meg lehet nézni, és még turisztikai programokkal is szolgálnak: Robin Hood rabol és igazságot oszt, a jó pénzért átcsábított király kitüntetéseket osztogat,.... Egy kicsit zavaró, hogy van egy szerelmi szál benne, ami akár ki is maradhatott volna. Igazi angol humor, és jó adag önirónia.
Úgy néz ki, a pöttyeim mindaddig  szépen nyugton maradnak, amíg nem eszem semmit, ami fehérjét tartalmaz. Ha mégis becsúszik valami, már nem olyan randa agresszívak, mint februárban voltak.  Csak éppen jelzik, hogy ezt (még ) nem kellett volna. De elég nehéz úgy főzőcskézni, hogy nem tudok semmit megkóstolni. Az eredmény meglepetés. Mint a mai vadas. Majd kiderül. Ha megeszik, sikerült. :o))

3 megjegyzés:

  1. A nyulak nagyon helyesek, mint általában a figuráid! A tű a szénkazalban-t én is olvastam, nekem tetszett, szerintem jobb a könyv, mint a film.
    A meglepi főzés meg árdekes lehet!! :D

    VálaszTörlés
  2. Aranyosak! :)
    Eta, Réka mutatta a Böbe babát, amit horgoltál Neki, nagyon édes. A leírását elküldenéd nekem? Nagyon hálás lennék.:)

    VálaszTörlés