2011. március 20., vasárnap

Túl kék

A javítások mellett egy nagy programba fogtam. Hamarosan megmutatom. Minden elvemmel ellenkezően sok ugyanolyan izét horgolok. Így az 50. táján már nem tartom annyira jó ötletnek, mint amikor belefogtam, de most már végigcsinálom, ha belekékülök is. :o)
Egyelőre azonban nem én kékültem bele, hanem az a kis elefánt/mamut (nem kívánt törlendő), amibe azért kezdtem, hogy némi változatosságot hozzon az életembe. Annyira kék, hogy nem is látszik rendesen semmije. Viszont volt egy újabb kísérletem, hogy mit lehet kezdeni a "szőrös fonalakkal", és ettől hajaz egy kissé mamutra a szentem.
Állni is tud:

Meg ülni is:


A hétvégén kényeztettem magam, és kétszer is megsütöttem Patrícia erősen átalakított  muffinját. Mennyei lett. Ezt mutatja az is, hogy TJ is megkóstolta, aki pedig ódzkodik minden reformkísérlettől. Sőt valahol találtam egy mákos kölestora nevű csodát, azt is kipróbáltam - természetesen azt is nagyban módosítva a nyavalyáimhoz.  A hamis gulyásleves mellé nagyon fini volt. :o))  A múltkor vittem be a suliba is. Nagy siker volt. :o)
A tavasz még mindig nem érkezett meg, de ezt ellensúlyozandó megint beszereztem egy halom virágot (primulát, nárciszt), és a segítségükkel bűvölöm a jó időt.
A múlt héten elolvastam Alan Bennett A királynő olvas című könyvét, amit a legjobban a fülszöveg egy mondata jellemezhet:
"Az író finom humorral ábrázolja, hogy napjainkban milyen különc cselekedetté vált az olvasás, hiszen a canterburyi érsek is a Celebek a táncparkettent nézi esténként, emellett végigkövethetjük, hogyan próbálja a királynőt környezete leszoktatni erről a furcsa hóbortról. A kisregény szellemes válasz a „ment-e a könyvek által a világ elébb” örök kérdésére." 
És egy idézet a műből:
Az a benyomásom, Fenséges asszonyom, hogy jóllehet az olvasást nem lehet kimondottan elitistának bélyegezni, mégsem a megfelelő üzenetet küldi a nyilvánosság számára. Némileg kirekesztőnek hat.
– Kirekesztőnek? De hát az emberek többsége tud olvasni!
– Tudnak, Fenséges asszonyom, de nem vagyok biztos benne, hogy meg is teszik.
– Ez esetben, Sir Kevin, én példát mutatok nekik!






6 megjegyzés:

  1. Nagyon cuki a mamutod!
    A könyv is ígéretes :) Tetszik az idézeted belőle!

    VálaszTörlés
  2. 1, nem is nagyon kék :D
    2, fergetegesen mammut!!!! :D
    3, azonnal kedvet kaptam a könyvhöz, én egy könyvmoly vagyok! és mindenevő, azaz műfajilag is nagyon széles skálán mozognak az olvasni valóim, a költészeti elemzéstő,l a krimiken át, az ifjúsági könyvekig.
    Csak győzzem pénzel a mai könyvárak mellett! Bár a könyvtárunknak is rendszeres látogatója vagyok, de szeretem a szeretett könyveket begyújteni is.

    VálaszTörlés
  3. A könyvekkel és hasonlóan vagyok, de nekem a pénz mellet helyproblémáim is vannak. Így aztán kezdek visszaszokni a könyvtárra. Egy időben nem tudtam addig elmenni:o( Az utolsó 7-8 olvasmányom azonban onnan van. Igaz, mindről nem számoltam be.

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörű kék! És nagyon mammut!! :) Nagyon tetszik:)

    VálaszTörlés
  5. Mindig szívesen nézek be hozzád megcsodálni az újabb állatkát vagy bármi mást:)
    http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html

    VálaszTörlés
  6. Kedves Eta, szeretnék kérni Tőled egy e-mailcímet a meghívó miatt. :)

    VálaszTörlés