2013. január 20., vasárnap

Monet

Nem is tudom, mivel kezdjem. Ha ilyen ritkán jutok az íráshoz, annyi mondandóm összegyűlik, hogy inkább nem mondok semmit.
No , ez a mai semmi azért nem lesz semmi.
Talán azzal kezdem, ami miatt a minap szomorkásra vettem a hangulatot. Megfigyeltétek, hogy eltűnnek a blogok?  Kihalnak vagy titokzatosak lesznek. Mindkettőt veszteségként élem meg, hiszen ha ismeretlenül is megkedveltem valakit, a munkáit, a gondolatatit, olykor beszélgettünk is, akkor hiányzik, ha nem találkozom vele többet.  Márpedig ha trendi akarsz lenni, akkor a fészbúkon kavarsz, mert az pörög,  rögtön kapsz két lájkot - esetleg 22-t. Több ez, mint 3 megjegyzés az általad beírt poszthoz? Nekem nem. Igaz, én is benne vagyok a kötős-horgolós csoportban, mert aki meghívott, azzal kecsegtetett, hogy jó társaság jött össze. El is hiszem, és látom is. De nekem 1085 ember már nem jó kis társaság. Én a horgo-blogot is addig szerettem, amíg 40-50 tagja volt, mert akkor még oda tudtunk figyelni egymásra. Most már nem. Azért panaszkodom, mert nem jó, ha mindenkit beszippant  a fészbúk. A fészbúk monnyon le!
A titkosítás meg... hát nem tudom, persze értem én, de most például elveszítettem egy sorstársat, mert (betegség miatt) kihagytam néhány napot.
Megismétlem a segélykiáltást:
CZUKI! Kérek meghívót. (seta és frímél)
Na, ez volt a kesergő, most jön a ... Más:
Volt miért és kinek, készültek figurák: egy őrült madár, egy konszolidált óriásbagoly és egy lánybaba.
Ők:
 

Most pedig kesztyűt kötök. Egyujjast. Ugyanolyat, persze. Naná, hogy a jobban sikerültet veszítettem el. De jó, mert már csak egyet kell. :o))
Nem volt ám  ostobaság, hogy "Mankell for president! " Egy olyan könyvet olvasok, amelyben nem Wallander a főszereplő. (A pekingi férfi)  Nem kevésbé vagyok lelkes tőle. Ismét van egy brutális gyilkosság - de mintegy mellékesen -,  hogy a nyomozás szálai messze vezessenek tőle - most pl. 1876-ig lehet követni a nyomokat, és messze elvezet Amerikába, Kínába, Mozambikba. És már a kínai legújabb kolonizáció lehetőségeinél járunk. Csúcs.
Egyébként pedig Die fünfte Frau-ban Wallander elmegy az optikushoz, hogy olvasószemüveget szerezzen be, mert kell neki, a lelkemnek. Az optikus javasolja, hogy vegyen pótszemüveget is. W. egyből ötöt rendel. Jót derültem. Majd számolni kezdtem: egy a suliban, egy a konyhában (répahámozáshoz), egy olvasós, egy a táskámban, hogy elolvashassam, mi van a cuccokra írva a boltban, egy meg a hétvégi bevásárlósban ugyene célból. Ez utóbbi kettő teszkó-gazdaságos, de akkor is. Ez öt.:o) Hiába, rokon lelkek vagyunk, na.
Biztos akartam még mást is mondani, de terjengős vagyok. Jöjjön a cím!
Újfent elgyönyörködtem a csövekkel felszabdalt tájban, amely elém tárul, ha kilépek az erkélyre. Lassan olyan leszek, mint Monet a roueni katedrálissal. "Nyári napban, téli szélben, harmatban, s ha hull a hó ..." Csak úgy magamnak. A bejegyzés végére, hogy mást ne zavarjak vele. :o)



3 megjegyzés:

  1. Igen, a fb sokakat elvisz, de én - bár bejelentkezem, ahogy hazaérek, csak felkattintok néha, átgörgetek sok bejegyzésen, írni meg nemigen szoktam. A kötősbe is csak épp felteszem, ami készült.
    A blogba én idén még nem is írtam... Kötöttem pedig van már idénről is, de még nem is mostam, nem is fényképeztem őket.
    Ja: mivel régen írtam, egyre több írnivaló lenne, de most már inkább hagyom. pedig naponta tudnék pl. oktatással kapcsolatos élményekről (és nem a tanításra gondolok...).
    Jók a jószágok és a baba. :)

    VálaszTörlés
  2. Olvaslak !
    Úgy látszik sokan látjuk egyformán a világ 1-2 szegmensét.
    Akkor mégsem velem volt a baj, mikor befejeztem a blogom.
    Sajnos nem vagyok egyedül aki így dönt.
    És hát éltem én számítógép nélkül is :-))

    A képeket lehet hogy felismertem?

    További jó kedvű alkotásokat kívánok !

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jóóók!
    A blogokkal kapcsolatban én is így érzek:) A magamét még vezetem, inkább magamnak, amolyan mementóként, itt összegyűjthetem,hogy miket készítettem. :) A zárt blogom meg nem véletlen zárt, oda a családról írok, gyerekekről:)De Neked bejárásod van hozzánk:)
    Azért jó lenne, ha annyira pörögnének a blogok, és annyira jó lenne megint a hangulat, atársaság,mint mondjuk 2 éve :)

    VálaszTörlés