2012. október 11., csütörtök

Árokásás, favágás ...


Az előző bejegyzésben azt mondtam, a kendőhorgoláshoz annyi kreativitás kell, mint az árokásáshoz. Persze mondhattam volna favágást is. Valóban. Ám árokra olykor szükség van. Pl. őszi estéken, amikor nincs még fűtés, és már  nem tudunk mit magunkra ráncigálni. Na, olyankor egy kendő a vállon (kész), a másik meg készül, és istenien melegíti a lábunkat. Főleg, ha már jó nagy.:o) Szóval elkészült a harmadik is, ezúttal szép fehér, és még vannak megajándékozható emberek.

 Most úgy vagyok ezzel, mint amikor kitört rajtam a kór, és figyelemelterelésképpen táskákat horgoltam. Akkor is kapott mindenki, aki erre járt.  Szerencsére kaptam ajándékba vagy három kiló fonalat, (fehéret, kéket), arra tehát nincs gondom. Csak azt kell számon tartani, ki nem kapott még kendőt. ::o)) Esténként mostanában nincs kedvem olvasni - ha már kijavítottam 15-20 dogát, valahogy nem olyan vonzóak a betűk. És nincs olyan célközönség sem, amelynek babákat, állatokat kellene/lehetne készíteni. Ha mégis kell egy-egy kulcstartó, az 30 perc alatt megvan. Mint ez a veréb is.
 

 
Tehát kendő. Már értem.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek a kendők! Milyen lesz a következő? :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jók! :) Miért nem dicsekedtél velük a csoportban is? :)

    VálaszTörlés
  3. Köszi!
    Természetesen fehér lesz a következő is - ha már kaptam 2 kg fonalat.
    Orsi, fogalmam sincs, annyira nem az én műfajom, hogy eszembe sem jutott. Illetve a szürkét feltettem a fb-on vagy ezer éve..

    VálaszTörlés