2011. november 15., kedd

Jók és rosszak

Áááááá, inkább csak jók. :o)
Mivel ketten is vették a fáradságot, hogy hagyjanak itt egy megfejtés üzenetet, elárulom, mi az igazi megfejtés. A szocialista ipar remeklése jóvoltából nálunk egy kivételével az összes ajtó magától becsukódik. Ami nem, az magától kinyitódik, és a bejárati ajtó. :o) Mert mi ilyen nyitott és vendégszerető emberek vagyunk. :o) No, szóval valamikor régen vettem egy műanyag ajtókitámasztót, az támogatja a nagyobbik szoba ajtaját. (Szerintem az utóbbi 15 évben kb 3-szor volt becsukva.) A másikkal meg folyton küzdöttünk. Egy darabig jó megoldásnak tűnt Benedek Elek A vitéz szabólegény című könyve, de a mikor elkezdett felhorzsolódni a borítója, mégsem tűnt annyira jónak. Így kapóra jött, hogy az ablakosok hagytak itt különböző fadarabokat. Egy téglalapot és egy éket is. Ezek egymásra építve tökéletesen kitámasztották az ajtót, de körülményes volt a dolog, így hát lett a kis bálna( - bele van építve a téglalap és az ék is). Aki nem mehet el a bálba, mert az ajtót kell támasztania.
 
Aztán újabb taggal bővült a Bölcs Bagoly Klub: a hétvégén Bonyhádon a kutató diákok konferencián lett egy továbbjutóm. .o)



És még egy nagymaminak is készítettem ajándékot. ;o) Három unokája van.



Nos, ez csupa jó hír. A rosszat nem is mondom.  (És még egy: a kb. 10 éve állandóan kidobásra ítélt és kegyelmet kapó kordgatyám tegnap felpróbáltam. És feljött. :o)))

10 megjegyzés:

  1. A kisbálna azért jobban mutat mint a vitéz szabólegény :) Bárcsak rám is feljönne a 10 évvel ezelőtti gatyóm :(((( Örülök, hogy legalább neked sikerült :D

    VálaszTörlés
  2. KÖszi, Gréti. :o)
    Csilla, kemény munka van mögötte, egy éve csak növényen élek, abból sem mindegy, milyen. Országomat egy libacombért. :o)
    Köszi, Magdi. És ha tudnád, milyen szuper témája volt! Elárulom: Intertextualitás Varró Dániel Túl a Maszat-hegyen című művében. Nagyon élveztük a munkát vele.

    VálaszTörlés
  3. hát, igen... ajtók és támasztók... nálunk is jól jönne egy, vittem az ötletet... és imádnivalóak továbbra is horgolmányaid...

    VálaszTörlés
  4. Tényleg csupa jó hír! Gratulálok! :)))

    VálaszTörlés
  5. Én is gratulálok, nagyon aranyos a támasztód (meg persze a többi is) :)
    Örülök, hogy jól vagy!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon cukik! Főleg a bagoly :)

    VálaszTörlés
  7. Köszi, mostanában sok bagolyra van szükség, mert klubot alapítottam: ha valaki jelentős tanulmányi sikert ér el, baglyot kap. :o)

    VálaszTörlés
  8. Ott a baglyom :DD kint tartom ám az ablakpárkányomon :)

    VálaszTörlés