2009. november 27., péntek

"Debrecenbe kéne menni"

Illetve ott voltam. Vonattal! :o) Közben Megálltam Pesten,oda-vissza. Ma meg még a cukrászhoz is el kellett volna mennem, de kiderült, szabadságon van. Így kihasználtam, hogy éppen önjáró vagyok, és hatalmasat barangoltam. Mintha még 3 évvel ezelőtt lett volna. :o)
Kezdtem a Szépművészetivel: Végre egy olyan kiállítás, ami azt is adja, amit ígér. 130 kép, köztük igazán nagyok és ismertek. De a kevésbé ismertek is érdekesek. Lenyűgöző a reneszánsz színvilága.
Utána kimentem a Vörösmarty térre. Szeretem a vásár hangulatát, illatait, csak úgy bámészkodni. És időnként padlót fogok. Voltak horgolt angyalkák 500-ért, ez rendben is volna. De láttam egy kötött sapka-sál kombinációt 20 000-ért. Leírom: húszezer! Már 5 éve is rablásnak gondoltam a 12-t, de ez most szíven ütött. És vajon menyit kapott, aki csinálta? És mennyit lehet ebből eladni?

4 megjegyzés:

  1. Adventsgrüße!

    Ja, leider kann nur lesen, was hier so Schönes steht, aber verstehen? Was ist das denn wohl für eine Sprache?

    Antwort zu den Konserven:

    Es gibt ja zwei Kinder hier. Der eine ist fast 2. Der andere ist schon 12.

    Ich bekomme die Zahlen immer noch nicht aus meinem Kopf.

    Liebe Grüße.

    Pfiffigste

    VálaszTörlés
  2. Eigentlich könnte ich es ja übersetzen, aber so interressant sind sie auch wieder nicht. Aber es gibt Überstzerprogramme, die einen ganz lustig machen können. Versuch's mal! Es ging jetzt darum, dass ich weit wggefahren war, dann noch in Budapest in der Adventsmesse, und da ich etwas gesehen habe, was eher alds Raub bekennzeichnet werden kann, als normale Handlung. Oft sind in meinen Texten Anspielungen auf ungarische Literatur. :o)
    Ich bin immer noch für ohne Zahlen. :o)
    Alles Gute: Eta

    VálaszTörlés
  3. ja, und in Budapest gibt es jetzt eine Ausstellung für Italienische Renessaince, wo man sehr schöne Bilder sehen kann.

    VálaszTörlés
  4. Weihnachtsmark=Adventsmesse. Das wort ist mir scnell nicht eigefallen. :o(

    VálaszTörlés