2015. augusztus 3., hétfő

Bonyolult az élet

Anniyra, hogy azt hittem, elvesztettem a blogo(jai)mat. de csak a goolge viccelt meg. És valami kukikról is ír, de számomra sajnos érthetetlen nyelven. A javaslatuk értelmében azonban most mindenkit figyelmeztetek rá(mert kötelességem, mondta), hogy vannak itten kukik.
Aztán értse, aki tudja! Meg akarja. Csak ne félre. 
Mocsok egy nyár ez. A nevelőapám infarktust kapott - Szabolcsban, de már jól van, szerencsére, haza sem jön októberig. A nagynéném (90) kórházba került, megoperálták (kivették a tumort, meg egyebeket), már egyedül megy ki, sőt, tegnap főzött magának. Voltam nála egy csomószor a kórházban is, meg otthon is. Anyósom ... szóval van aggódni való elég. Magamról már ne is beszéljek! Nem is beszélek. Majd kiderül. 
Eddig egy olyan dolog volt, amire azt mondom - a nyári feltöltődést szolgálta, voltam Sopronban, igaz csak egy napra. de oda AKARTAM menni. Persze a nagynénémhez is akarok menni - de az más. Viszont olyankor találkozom a tesómmal is. Őt meg küldték nekem. Az biztos.
Sokat nem horgolok, és recepteket sem nagyon van kedvem kitalálni. Kettőt azonban leírok, nem hármat. Mind a tévéből lestem , csak lefordítottam magamnak. Az egyik a vadas mártás - sok répákat és egyebeket aprítóval összeaprítok, megpárolom, fűszerezem, behabarom rizstejszínnel,teszek bele sok citromot, és csinálok hozzá gm zsemlegombócot. A ch értékét ne nézzük! Több inzulin a megoldás. A másik a spenótvagdalt - a megpárolt spenótot összekeverem zabpehely- és rizsliszttel, útifűmaghéjjal, fűszerekkel, zabkorpába forgatom, kisütöm - salátákkal finom. És egy "mediterrán leves": kukoricát megfőzök, megy bele borsó (a tévében fekete olajbogyót tettek bele, de az nálam nem játszik) egy csiliparika rizstejszín - meglepően finom. Érdekes a csili csípőssége meg a tejszín simasága együtt. Hát, amikor nem zöldborsót főzök  rizstésztával (többnyire ezt a levset ettem mostanában), akkor efféléket gyártok. És horgoltam is: sok minyont meg sok táskát. JA, és megnéztem a Minyonokat - még soha nem voltam egyedül moziban. Nagyon büszke vagyok magamra. :o)




Ez meg itt "anyukám orchideája". Így nem is látszik, mennyi virágot hozott. Pedig igen.

1 megjegyzés:

  1. Szól a google a kukikról. :)

    Hogy van az apukád? Hogy tetszettek a minyonok?

    VálaszTörlés