2012. július 8., vasárnap

Itt a nyár :o)

Nos, mindenki megérett, aki megérett rá, zártunk, osztottunk. (Alaptörvényt is. Milyen szép gesztus is ez! Vajon jövőre is jár? És még meddig?) Bankettoztunk - többször, elbúcsúztunk, olykor fájdalmasan. Értekeztünk - maratonian ...Aztán hétfő lett.. Számszakilag nem volt sok érettségizőm - úgy 30, de mivel mind a 4 osztályban, így végigélvezhettem az összes magyar feleltet,  meg még egy csomó másikat. És az összes osztást. Készítettem egy gyors felmérést, mi a sorsa Rózsi néni ajándékának. Nem mondom meg, mit mondtak. Istenem! Ettől még a 60 %-uk nem akar itthon maradni.
Amikor nem az érettségin ültem ( reggel 8-tól este 6-ig, ha osztottunk is, tovább voltam benn), olyan kimerült voltam, hogy eldőltem és aludtam. Amikor azt sem, akkor színeket raktam egymás mellé.
 
Így meglesz a nyári tatyóm. Csak bélés kell bele, még  felvarrni a  fülét. (Köszi, Kriszta, így tényleg gyorsabban elkészült.) A Zazálea-féle úgyis a végét járja.  (Valami elefántormány belóg a képbe:o) )
És már túl vagyok  az esedékes debreceni szkanderozáson is. Hurrá, hurrá! (Heti 4 mg szteroid több, mint a semmi, de az őszi napi 16-hoz vagy az 5 évvel ezelőtti napi 64 mg-hoz képest mégis.) Összekötöttük egy rövid nyaralással is. Mászkáltunk, bámészkodtunk, ettünk, ... és ittunk is:o), ültünk szökőkútnál, fa alatt, néztük a galambokat, a csillagos eget (tévét nem), és nagyon élveztem, hogy tűz a nap. Bocsi mindenkitől, aki nagyon szenved ebben az időben, de én nagyon élvezem. Még a légkondis kávézóból is kimentem inkább, amikor várakozni kellett valakire.
Valaki megmondaná nekem, hogy a Szabó Magda kávézó elnevezéssel mi volt a baj?  Hiszen jóformán semmi nem változott, minthogy megszűnt az átjárás a két helyiség között, és nincsenek cukrászsütik. Na jó,  más a falakon a dekoráció. 


Vittem ajándékba ..., na, mi mást?  Baglyokat. :o)
Óóó, és Kindle-t imádom. Sajnos csak kevés könyvet találok, amit ingyen letölthetnék, pedig most arra megyek, hogy minél előbb visszajöjjön az ára. :o) Így sok Dan Brownt olvasok. Az a helyzet, hogy viszonylag kevés kiterjesztést ismer fel, és az átalakító programot meg a mi lassan 10 éves masinánk nem bírja, így vízzel főzök. Ja, és nem tudja mindazt, amit bolt honlapján ígértek, de legfeljebb nem hallgatok rajta zenét, és nem internetezek. Csak módjával. Viszont nem másfél kiló könyvet cipeltem magammal, hanem elegánsan 20 dkg-t, amin volt vagy 6 regény. :o)) Szóval kezdek beleszerelmesedni. Az érintőképernyős többet tud, de az én dm-es ujjaim nem alkalmasak annak a kezelésére.

2 megjegyzés:

  1. Nem tudom, ismered-e ezt a linket, pár napja találkoztam vele:
    http://kindlevarazs.wordpress.com/kindle-teka/
    Ha jól letekerünk, ott van jó néhány ingyen letölthető e-könyv, és valószínűleg folyamatosan bővülni fog a lista. Én nagyon megörültem neki :)

    VálaszTörlés
  2. Ezt ismertem, de 90%-ban ugyanazok vannak rajta, amlyek a mek.oszk.hu oldalán is letölthetők, és ennek a kiterjesztéseit nem olvassa a gépünk. (J szerint ne töltsek le semmit közvetlenül a netről.) Ám találtam egy helyet, ahol ingyen is lehet letölteni eléggé ... hát hogy is mondjam, népszerű könyveket lehet megtalálni:
    http://horvath-roxana.webnode.hu/ransom-riggs/

    VálaszTörlés