2012. február 24., péntek

Itthon

Javulás helyett egyre rosszabbul lettem, és már félő volt, hogy ha így megy tovább, el kell halasztani a jövő heti debreceni túrát. Tehát betegállomány és ágynyugalom.  Talán ma már nem leszek lázas.  Viszont a gyógyszer, amit kaptam, kegyetlenül kiütött, még a szemhéjamon is vannak kiütések.  Persze várható volt, ha van mellékhatása egy gyógyszernek, az rajtam kijön. :o(
Nem horgoltam egy szemet sem, de sokat olvastam. Újraéltem a gyerekkorom, és elolvastam Burenett-től A titkos kert-et, Kertész Erzsébettől a Vilma doktorasszony-t (Hogy szerettem kölyökkoromban az ő regényeit!) és Kepes Andrástól a Tövispusztát.
Nagyon "blikkfangos" volt a derekán a szalag: "Az évszázad regénye." És tényleg az. Nem úgy, mint ahogy József Attila Ódá-ja   "a 20. század egyik legszebb szerelmes verse", hanem szó szerint értve. Három fiúgyerek sorsát követve képet kapunk az gyűlöletes-édes 20. századról. Egy kicsit olyan, mint minestrone, minden van benne: grófok, cselédek, zsidók. 19, 29, 44-45, 50-es évek, 60-70as évek, ez utóbbi azonban eléggé elnagyolt. A rendszerváltásról ne is beszéljünk. Talán egy kicsit nagy falat volt ez Kepesnek, lehet, hogy két kötetbe kellett volna foglalni mesélni valót, mert az utolsó egyharmad határozottan "leül". De addig érdekes,  és bár a tényeket tudjuk, tanultuk, rokonaink, ismerőseink átélték, mégis érdekes és szívszorító néhány kitalált alak sorsában megformálva olvasni őket.
Talán a legközelebbi bejegyzésben már lesz valami mutatható is, ha nem leszek lázas, délután elkezdek valamit. Még nem tudom, mit.

Megzakkant a gépem, vagy a ... mittudomén. Nekem csak ezt az egy bejegyzést mutatja.  Nektek is?  És ilyenkor mi van?
 

9 megjegyzés:

  1. Jobbulást!
    Én már nem köhögök (annyira és annyit), de a cica elvitte a hangom :))), csak suttogva beszélek :)))

    VálaszTörlés
  2. Jobbulást kívánok!
    Innen kívülről, az én szemszögemből a régebbi bejegyzések is látszanak! :)

    VálaszTörlés
  3. Köszi, köszi, megmaradok - minden jel arra mutat. Pl.hogy már mindjárt 7 óra, és még nem vagyok lázas. Az a helyzet, hogy a blogbajt megoldottam, csak nem vettem ki a bejegyzés végét. Hiába módosítgattam a látható bejegyzések számát, nem volt változás, hát kitöröltem a bejegyzést, és újra betettem. Így most ok.
    Farci, Te is vigyázz magadra, nem sokat érünk a hangunk nélkül. :o(
    Liliom! J mesélt már az emeltes blogunkról? Ha érdekel, írd be a gugliba, h ezamienek! Ha akarod, meg is hívlak. :o)) Akkor belebeszélhetsz. :o)

    VálaszTörlés
  4. Jobbulást kívánok Neked!

    VálaszTörlés
  5. Jobbulást kívánok én is!!!
    Örülök hogy Neked is tetszett a Kepes könyv...én is elolvastam és oda meg vissza vagyok tőle. Nekem nagyon bejött! Pedig olyan sok rossz kritikát olvasok most róla...nem baj , nekem tetszik!:)
    Vigyázz magadra!
    Edina

    VálaszTörlés
  6. Én is jobbulást kívánok! Már mindjárt itt a tavasz... :)

    VálaszTörlés
  7. Megnéztem a blogot, nagyon tetszik! :) Feliratkoztam állandó olvasónak. Örülnék a meghívónak! :)

    VálaszTörlés
  8. Írj egy mailt: feladatok24kukacindamail.hu!

    VálaszTörlés
  9. Zsuzsi! Nem lehet Nálad megjegyzést hagyni. Addig nem tudlak bevenni, amíg nem kapok egy címet.

    VálaszTörlés