2012. január 21., szombat

A lila ruhás ...

Hát, ismét itt vagyok. Gyilkos hetek vannak mögöttem, és még a következő is az lesz. Avattunk szalagot (kerestem verset, ellenőriztem ünnepi szöveget), készülünk a Kazinczyra, a továbbjutóm írja 1000-rel a nyelvtan pályamunkát (nagyon érdekes:o)) ), elkezdjük az emelt előkészítőt, és folyamatosan íródnak a magyarórai blogok. Hehe, ha valaki elolvassa a 11.-esekét, azt hiheti, szinte csak nyelvtant tanulunk.
Viszont mindez annyit kivett belőlem, hogy végkimerülés miatt itthon kellett maradnom néhány napot - aludni. És aludtam. Mindemellett maradok az abszolút vegetárius életmódnál, SEMMI fehérjét nem viselek el. Mondtam már, milyen undorító tud lenni egy szelet  puffasztott rizs?
Viszonylag sokat olvasok - sajnos nem bírom rávenni magam, hogy x.-szer újraolvassam a kötelezőket. :o(( Persze így a "nüanszokra" nem emlékszem, de hát annyi mindent nem olvastam még. Pl. OKTV-dolgozatot az orvosi szókincs alakulásáról. :o))
És Christopher Moor: Mocskos meló című könyvét. (De már igen!) Ami majdnem olyan jó, mint a Biff. Íme egy szép idézet:
„ha az élet citromot ad, csinálj limonádét”.
És még egy skandináv krimit is olvastam, aminek a felénél kitaláltam a lényeget, majd elkedvetlenedve tettem félre, ám rájöttem, maradt még benne kiaknázatlan lehetőség, és valóban az utolsó 30 oldal volt a legizgalmasabb. :o)
Ebből már látszik, hogy bármi egyébre kevés időm volt. Pl. nem tanultam meg normálisan fényképezni. :o( (Kötelet mászni sem.)  Csak kevés lény készült, pl egy Attila-bagoly: (nem a neve, az alkalom)
 Már említettem, hogy turkáltam egykor egy szépségesen szép tükörbársony szoknyát - valami hastáncos darab lehetett, fodrok, csipkék, flitterek - ez évekre ellát bársonnyal. Azóta egyre gyakrabban érzem úgy, hogy "bársonyba, puhába" kell öltöztetnem a kis lényeimet, és öltöztetem is - ha kell, ha nem. Majd döntsétek el, hogy kellett-e!
Szoknyás elefánt már volt, most megpróbálkoztam egy kisnadrággal, szerintem nem rossz. Olyan mintha alatta gumibugyi nadrágpelenka lenne. :o) Csak valami más háttér kell majd , ha ezt a kéket még alkalmazni akarom.
És készült egy lila ruhás hölgy is. :o))
Nekem tetszik. :o))

3 megjegyzés:

  1. Milyen ismerősek ezek a problémák:) (leszámítva a fehérjét) Én a téli szünetre buktam ki,amikor pihenhettem volna,akkor vett le a lábamról az idegbaj és pár napig teljesen paff voltam...
    A "lények" nagyon édesek:))

    VálaszTörlés
  2. Nálam az aludnék, aludnék, aludnék jön be, hiába volt téli szünet ... :))
    Helyesek a horgolmányok! A bagoly a tuti befutó, hiába a lila ruhás hölgy! :)

    VálaszTörlés