2011. június 8., szerda

Kínkeserv

Hm, igaz, hogy nem kell szteroidot szednem ("lassan-lassan elhagyhatom"), de az 5 éves intenzív kezelésnek megvannak a szépségei. Pl, hogy .... (itt most hosszas felsorolás következhetne, de nem), zsibbadnak az ujjaim. Dokibá megígérte, hogy beszél valami neurológussal, hogy megnézzék a hangyabolyt a hátamon, de amíg valamit kitalálnak, addig ezek vidáman grasszálnak ide-oda. És éjjel a grasszálás mellé heves szorongatás is jár, Meg éjjeli torna. És fájdalomcsillapítók. A menetrend a következő: felébredés fájdalomra - torna (karkörzés, fej ki/elcsavargatás, karlengetés, amíg csak úgy érzem, ki nem szakad)- 5 perc nyugi - fáj -  bogyó - 20 perc szundi - fáj - torna - 5 perc nyugi -....go to 10.
Így aztán közel 2 hét kellett, hogy befejezzem az elefántot, amit egy kisfiú szülinapjára terveztem. Minden nyűglődés ellenére helyes lett. (J szerint Babar, bár nem annak szántam.)
És ha már benne voltam, készült egy színes baba is.
Hasonlóan az éjszakai programhoz. :o) Csak a szundi helyett 5 perc horgolást iktattam a programba. :o(
Hűű, és most valami szakmai. Uuuuutálok ismételni, mert olyankor kiderül, hogy nem dolgoztam egész évben. Kérdezek, süket vagy zavart csönd. :o( Így most azt találtam ki, hogy a 10.-esek csoportosan készítsenek újságot (bulvárt :o)) ) egy-egy korszakról: úgymint európai felvilágosodás, magyar felvilágosodás, eur-i romantika,  magyar romantika, reformkor, nyelvújítás, Petőfi (két csoport) - és a mai órán olvasgatták egymás újságjait, illetve kritikát írtak róluk. Holnap még folytatják, így minden csoport elolvas minden újságot, megvolt az ismétlés. És hihetetlen kreatív újságok születtek, nagyon élvezem lapozgatni őket. :o)))
A 11.-esek pedig feladatlapot készítenek egymásnak (megoldásokkal), és körbeadva megoldogatják.  Csoportban.  Így talán hatékonyabb a dolog.
egy olvasásról szóló előadáson ajánlották a tinik legújabb kedvencét, a Szent Johanna gimit.  Az első kötetet utáltam, a másodikat csak kíváncsiságból vettem kézbe. Alig várom az ötödiket. :o)) NA, nem az irodalmi értékei miatt, csak mert egy csomó dolgot megtudni belőle a kölkök világáról. Néha már értem, miről beszélnek a suliban. :o))

2 megjegyzés:

  1. Ó,te szegény:(

    Az ismétlés nagyon ötletes!
    Újságot én is szoktam csináltatni a publicisztikai stílus kapcsán,és tényleg szoktak nagyon ötletesek is sikerülni.

    VálaszTörlés
  2. :(. Remélem, hogy gyorsan találnak valami kiutat a doktor bácsik.
    Az elefánt (is) nagyon cuki!

    VálaszTörlés