2011. június 11., szombat

Horgolni kell

Hajózni Horgolni kell. A horgolás addiktív. Nem lehet kihagyni egy napot sem. (Na, jó, lehet.) A horgolás segít, hogy ne figyeljek a zsibbadt hüvelykujjamra - kb. 5 percig. A horgolás eltereli a figyelmem arról, hogy horgolás közben  a többi ujjam is elzsibbad. A horgolás segít az energiaégetésben. :o) Amikor már az összes hangyás, rázni kell a kezem, és karkörzéseket csinálni.   A horgolás ébren tart. Minél később kezdődik az éjszaka, annál jobb. A horgolás segít elfelejteni, mekkora munka vár ránk a nyáron. :o( Ja, azt nem.  Száz szónak is egy a vége: horgolni kell.
Igaz, mostanában kevésbé termékenyek a napjaim, de az utóbbi napokban elkészült egy kissé lekonyult fejű csiga:
Nem túl jó felvétel, de nem tudom megismételni, mert már messze jár.:o)
És egy -  nem hiszitek el! - béka. Mert már annyira régen készült efféle.:o) De most változtattam a küllemén.
Ő is útra kelt már.
Aztán van, amivel már régen el kellett volna büszkélkednem. Valamikor a tavasszal kaptam Jandótól egy kötőtűtartót. Nagyon szép, precíz munka, ünnep volt kézbe venni. Aztán beletuszkoltam a karácsonyra kapott kötőtűket, és vagy fél órát pakoltam ki-be. Nem tudtam eldönteni, hogy hogy csúfítom el kevésbé Dóri munkáját. Végül a zacsis változatnál maradtam, így nem tekerednek össze-vissza a zsinórok.



Végül egy másik Dórától is jött meglepetés ajándék, egy helyes ajtódísz.  Nagyon szép munka. Dóra új blogos, és két helyes gyerkőc anyukája. Igen kreatív, szép munkái vannak.

5 megjegyzés:

  1. Sajnálom az ujjzsibbadást:(
    Kívánom, hogy valamelyik gyógyszer hasson, és rendbe jöjj. Tudom milyen rossz érzés, reumásak az ujjaim, vannak napok,mikor nagyon nehéz kézimunkázni. De kell! Ne add fel, csak jobb lesz már..

    VálaszTörlés
  2. Liebe Eta,

    ahhh, das Wetter ist heute ganz gut. Es ist schon morgens sehr heiß.

    Du hast ja wieder zauberhafte Objekte gehäkelt und in dem Etui, das sind Stricknadeln?

    Hoffentlich geht es Dir ganz gut, Steroide ... hört sich fies an ... jetzt sind sie weg.

    Bald ist es nun soweit ... die Anleitung kann in den nächsten Tagen online gehen ...

    LG, Pfiffigste

    VálaszTörlés
  3. Én is nagyon sajnálom ezt az ujjzsibbadást, kívánom, hogy mielőtt múljon el!!

    Jelentem, a lányok birtokba vették a Tőled kapott ajándékokat, Zitáé lett a csiga (nem is lekonyult a feje! :) ), Rékáé a gesztenyeemberke! Ha sikerül őket lefotózni, felteszem a blogra! :)
    Köszönjük szépen még egyszer!

    VálaszTörlés
  4. A béka nagy siker, meg a búbosbanka is, nagyon köszönjük. :))) Azt meg külön, hogy ilyen figyelmességgel gondolsz ránk. Én is rád, nagyon sokat. Jaj, ez az ujjzsibbadás. De mégis jó olvasni, ahogy a rosszat kezeled. Köszönöm.

    VálaszTörlés
  5. Ó, és nagyon örülök, hogy tetszett a tartó, bár ezt már írtam. :) Jó látni, így megpakolva.

    VálaszTörlés