2017. október 19., csütörtök

Megszállt az ihlet

Mióta itthon lebzselek, próbálom az időt kihasználni - már amikor nem az orvosnál várok, nem kezelésre megyek, vagy nem bármire képtelenül fekszem. Igaz, ez korábban volt, most az utóbbi a jellemző.
A hasznosság sokféle, leginkább alkotás.
Pl mindenmentes étkeké.  Mint a gombócos paprika. Ez viccesen hangzik, de csak annyiból áll, hogy parikát, hagymát megpárolok és különféle lisztekből nokedlitésztát keverek, és a paprika gőzében megfőzöm. Kár, hogy sok benne a szénhidrát, én meg állandóan éhes vagyok.
Rákaptam  - ismét - a kenyérsütésre is. Szafi-féle gm lisztből hihetetlenül egyszerű a dolog, csak a pihentetés és a sütés tart sokáig. A liszt csak látszólag drága, hiszen 3,5 kenyérre elég egy kiló, ha kész kenyeret veszek, abból sem olcsóbb fél kiló, és nem tudom, milyen adalékanyagok vannak még benne.
Azután meg muffinokat is gyártottam. Az eredeti recept itt: http://veganeeta.com/narancsos_szilvas_muffin/ De mivel a második adag készítésekor elfogyott a zabliszt, viszont volt itthon zabpudding - és tudtam, hogy eredeti formájában soha nem enném meg - , a hiányzó mennyiséget pótoltam ezzel. És már szilva sem volt, almát vagdostam kis kockára, fahéjas "cukorba" forgattam , és ez lett a gyümölcsfeltét. Így is finom.
Horgolok is, főleg mióta a you tube-on fennlevő (valószínűleg) összes Hamburg-filmet megnéztem. :o)
A legutóbb ezt a macskát álmodtam . Szemet és egyéb alkatrészeket J fog rá rajzolni, hímezni - mittomén!
Amikor tegnap kkora reggel kezelésre mentem , átgyalogoltam az újonnan átadott parkon. Ilyen lett. Egy kicsit vegyes a hangulata, az ősz melankóliája és a szökőkút modernsége reményt ébreszt. A kacsák meg ... kacsák.


1 megjegyzés: