2013. május 7., kedd

Kint is, bent is

A cím az egyik virágos képről jutott az eszembe, erről:


De tulajdonképpen a többire is igaz. Egyre szebb a város, zöld, virágos,

 
 és bár a minap azt hittem, milyen sok növényt szereztem be a ládákba, elvész benne az a pár tő petúnia. A hámlós korlátot azért mutatom meg, hogy mindenki gyönyörködhessen benne a fekete petúniámban.

És már ettem egy szem saját termésű epret is!

A szombati ballagáson elballagott egy kedves tanítványom, akit az utóbbi két évben már nem is tanítottam, mégis rengeteget segített; nem tudtam úgy hívni, hogy ne jött volna azonnal lecipelni, felcipelni, ki-be, stb. Ő kapta a baglyot meg hozzá a Biff evangéliumát. Mert még mindig az az utóbbi évek egyik nagy kedvence.
 
 És hogy, hogy nem a héten megtelt a lakás bagolyfiakkal.
 

 Ismét kalandoztam gasztronómiailag, egyre gyakrabban lepem meg magam egy -egy gyors zöld levessel. Van benne minden, reteklevél, zöldhagyma, káposzta (ebben éppen kínai kel), cukkini, medvehagyma, zöldséglevespor (bio) és némi kókusztej. Jóóóóóó!

Vasárnap pedig rakott kelt készítettem: a kellevélen kívül spárga, hagyma, köles van benne, illetve zabtejszín rajta - valahogy meg kellene oldani a sajt helyettesítését, mert az azért nagyon hiányzik róla. Ami pedig úgy néz ki, mint egy adag darált hús, az egy adag párolt répák.

Ha valaki aggódott, hogy nagyon fogom unni magam, amikor nem kell az érettségik miatt tanítani, azt megnyugtatom, a fentvalók gondoskodtak napi foglalkoztatásomról: apu elutazott, így anyut szórakoztatom délutánonként, amikor meg nem,  a mamánál vagyunk a kórházban. :o( És lehet javítanni is.
De én most olvasok. Újabb skandináv krimit. Karin Slaughter: Hitetlen. Valami motoszkált az agyamban, amikor olvastam a Cathy Linton-féle csokoládétortáról, az Ernshaw család Ed nevű fejéről, de csak akkor esett le, hogy ez egy vicc, amikor  Tessa  Lockwoodról panaszkodott Sarah-nak . Talán ha szerepel benne Heathcliff, hamarabb leesik. :o)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése