2012. május 21., hétfő

"Háát, nem tudom ..."

Menzel könyve nagy kedvencem, és gyakran idézem is. (Ld.  fenn!) És valóban így van, egyszerűen nem tudom mostanában úgy beosztani az időm, hogy mindenre jusson.
Viszont már tudom, hogy miért nem fogja az internet felváltani a nyomtatott könyvet. :o) Ajándékba megkaptam a Millennium trilógia első kötetét, és felettébb izgatott, hogy mi lehet a következő kettőben. Meg is találtam a neten (spóroltam legalább 7000 Ft-ot),és több délutánt, estét töltöttem a gép előtt. Valamelyik éjszaka aztán majdnem megütött a guta, hogy már csak 80 oldal van, de már muszáj lefeküdni, mert 5-kor csörög az óra, és lesz egy csomó órám, meg az érettségi dolgozatok, ... és ha nyomtava lenne, simán elolvasnám még elalvás előtt. (Pontosabban addig nem aludnék el, amíg ...) És hogy másnap 6-ig várnom kell a folytatásra, az meg egyenesen felháborított.  Közben meg  elmerevedett a nyakam, elzsibbadt az összes lábam és fájt a hátam... Szóval én a nyomtatott könyvre szavazok. (Az eKönyvet még nem próbáltam. Hát, nem tudom ... Annyira gyorsan változik a világ.)
Egy kicsit horgoltam is.

A majmot ajándékba szánom egy kisfiúnak, de J szerint bánjak óvatosan vele, mert hátha félre értik. Szerintetek? A csíkos izé meg nem a vízipók, hanem egy a tavalyiakhoz hasonló béka lenne, de nem volt zöld fonalam. Még próbálkozom másik csíkos békával is, hátha az jobb lesz. Ha sikerül, bejegyeztetjük, mint új fajt. :o)
A hét legfontosabb feladata az volt, hogy eltüntettük a lépcsőházból az összes virágot, mert a katasztrófaoltóság és tűzvédelem ezt parancsolta. Szegény muskátlik, mintha tudták volna mostoha sorsukat, úgy virágoztak, mint még soha. Most aztán szép kopár, rideg, koszos a lépcsőház.
Szerintetek a feketerigók olyanok lesznek, mint a galambok? Lusták, kövérek és pofátlanok. Most még az utóbbi két jelző nem áll. Tegnap egy nekifutásból felugrott, hogy elkapjon egy legyet (vagy valami hasonlót), elvétette, és letottyant. Eszébe nem jutott, hogy repülhetne is. :o))
Ma jöttem rá, hogy vagy 6 érettségi dolgozatot még egyszer sem olvastam el :o(, míg néhányat már sokszor :o).  Hát, nem tudom ... Annyit gyakoroltuk az összehasonlító verselemzést, hogy szinte mindenki ezt a két rémes karcolatot választotta.  Unom Steinmann grófnőt, aki "maga köré csavarta a tanárt."  Viszont nagyon érdekesek a dogák befejezései. Na, azokért érdemes végigolvasni a sok csacskaságot. Nem lenne egyszerűbb azzal kezdeni?

3 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy írtál! A javítás szünetében felnéztem a blogvilágba.
    A neten olvasás... igen... ugyanez a problémám, de most már beszerzek egy e-könyv-olvasót. (Hú, ezt így kell írni?) Én egyébként a laptoppal szoktam ágyban olvasni, de nem az igazi.
    Nálam is tömeges összehasonlítás folyt, de a többiben se sok örömöm telik...
    Kitartást nekünk!

    VálaszTörlés
  2. Szerintetek miért ezt választották ??? Én sem értem,de nálunk is ez volt többségben. Mit lehet erről írni?? Én is szenvedek rendesen:(

    VálaszTörlés
  3. Szeretni fogod az e-book olvasót! :))
    A Maki cuki lett!

    VálaszTörlés