2012. május 29., kedd

Egy csók, és más ...

... de hogy mi?  Szóval csak ezt az egy nyamvadt békát sikerült befejeznem az elmúlt két hétben.

 Igazán szép, csókos szája lett. És rendesen van 2 hátsó lába is ujjakkal. :o) Meg csíkos is, tehát új fajt fedeztem fel.
Meg kijavítottam 35+2 érettségi dolgozatot. (A kettő német.) És olyan Karinthy-csömöröm volt/ van/ lesz, hogy még J polcáról is eltüntetem a Tanár úr, kérem ..-t. Amúgy sem kedvelem K-t, ez most fokozta némiképp az ellenérzésem. Mint a javítókulcsok megítélése is. Vajon, ha vki összeállít egy feladatlapot, mé' nem adja oda a két legjobb barátjának/-nőjének, hogy oldja meg? Hátha rájön, hogy másképp is lehet gondolkozni. És ha a szövegben konkrétan az van, hogy "A fejezetek címét az idézett szövegekből választottam.", akkor honnan a fenéből kellene megálmodnia a nyomorult kölöknek, hogy a "lyukas mondatba" az a válasz várják, hogy a prózaszemelvényekből????? Na, erre mondjon nekem valaki valami okosat!
Meg, hogy milyen e-olvasót szerezzek be. Tényleg, van valami tapasztalatok ez ügyben? Tulajdonképpen kézbe kellene fogni őket, meg megvizsgálni a súlyukat, hogy mennyire olvasható a szöveg rajtuk, meg még mit tudom én mit. Jaj, jaj, borzasztóan titkos :o)) nehéz dolgok ezek. És megint találtam olyan könyvet, amit el akarnék olvasni. Vajon kik azok a jótét lelkek, akik egy közel 400 oldalas könyvet lapról lapra beszkennelnek? Rendes tőlük.
Kivirágzottak a hársak. Reggel, amikor lemegyek, megcsap az illat, percekig állok becsukott szemmel, és Szegedre gondolom magam, egy olyan időbe, amikor még azt hittem, minden rendben lesz, hogy is lehetne másképp. Fiatal vagyok, egészséges, vannak terveim, tudom, mit akarok, enyém az idő. Aztán feleszmélek, ez nem Szeged, és az előbbi felsorolásnak már csak a töredéke van meg, az is módosult. Fiatal vagyok, egészséges, vannak terveim? tudom, mit akarok? van elég időm?

3 megjegyzés:

  1. Jó a Brekkencs!
    Én tegnap elkezdtem kötni egy kendőt!!
    Az olvasó engem is nagyon érdekel, a férjem már ráállt a tájékozódásra...

    VálaszTörlés
  2. Az e-bookolvasó kérdés nálam pont aktuális, 3 hete vettünk egyet, nekem nagyon bevált. Kényelmes fogni (igaz, rögtön tokkal rendeltem, anélkül nem lenne olyan jó), pont olyan a szöveg, mint a könyvek lapjain, és mivel nincs háttérvilágítás, a szemet sem fárasztja, ahogy a monitor. A típusa Koobe Be Free, amúgy J.-nak mutattam :)

    VálaszTörlés
  3. Cuki a béka!
    A tesómnak Kindle olvasója van, szereti :)

    VálaszTörlés